Svenska
Gamereactor
nyheter
Crysis 3

Crytek nära konkurs, utvecklingen av Ryse var en katastrof

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Envisa, återkommande rykten gällande tyska storstudion Crytek (Far Cry, Crysis, Ryse) och deras allt mörkare ekonomi har dykt upp under det senaste dygnet och nu har även grundaren och studions ekonomiska chef uttalat sig om framtiden. Tydligen ser det inget vidare ut (årets underdrift). För ett par veckor sedan skvallrades det om Cryteks ekonomiska situation, något som Avni Yerli då dementerade som "skitsnack från missnöjda, före detta anställda" men nu verkar det som om slutet är nära. De 800 anställda som idag arbetar för Cryteks olika studios har under den senaste månaden tvingats vänta på sina löner och en stor del av studions stab har tydligen börjat leta efter nya jobb.

Crytek är tydligen redo för konkurs om inget oförutsett sker. Studion har växt för snabbt, utvecklingen av Ryse var katastrofal och Free to play-satsningen har tydligen inte genererat nära på lika stora pengar som prognosen pekade på. Ryse sålde inte heller ens hälften av vad Crytek hade räknat/hoppats på. Med tanke på att man tydligen arbetar på en hel radda spännande spel just nu (Timesplitters, Homefront 2, Hunt, Arena of Fate, Crysis 4 och Ryse 2) vore det såklart ordentligt tråkigt om Crytek tvingades klappa ihop, rykten hävdar i samma veva att Wargaming (World of Tanks) lagt ett bud på utvecklaren.

Crysis 3
Hur ser du på dessa rykten? Vilket av Cryteks spel gillar du mest?
Crysis 3Crysis 3Crysis 3

Relaterade texter

Crysis 3Score

Crysis 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Crytek brassar på med spelvärldens överlägset fetaste grafik i ett blytungt actionäventyr till bredden fyllt med episka moment. Redaktör Mäki har recenserat Crysis 3...



Loading next content