Svenska
Gamereactor
nyheter
Rage

id Softwares Rage på två skivor

16 gigabyte action under utveckling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I en intervju med MTV passar id Softwares starke man John Carmack på att berätta lite mer kring deras kommande Rage. Tydligen är det nu helt spikat att det kommer att ligga på två DVD-skivor till Xbox 360, något man ändå får kämpa med att det ska räcka. Till Playstation 3 kommer det dock mest troligt att bli exakt samma data och komprimering som en följd av att större filer ger mer och längre laddningstider.

Carmack snackar även om eventuella skillnader mellan formaten i utvecklingen och säger att id har tänkt på precis allt. Normalt är Playstation 3 lite långsammare på grafiken som en följd av att man har mindre minne att jobba med, men kompenserar med lite mer processorkraft, enligt Carmack. Det har id lyckats balansera och konsolversionerna är viktigast. Även om det finns datorer med en kraft flera gånger värre än Playstation och Xbox 360, så kan man inte basera ett spel på denna lilla målgrupp utan det måste fungera att spela Rage för den stora massan.

Tills sist tillägger Carmack att id Software även jobbar på ett iPhone-spel för tillfället och att man överväger att göra något liknande som det till Wii senare. En helomvädning med tanke på att Carmack tidigare sagt att de inte skulle stödja Wii. Kanske kommer det från det faktum att Carmack själv skaffat en Wii och i intervjun säger sig spela mer än sina barn på den.

Rage

Relaterade texter

RageScore

Rage

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Chrille har laddat hagelbrakaren och skjutit sig igenom Rage... Hur bra är egentligen Quake-skaparnas senaste actionrökare?

Id Software har inte begravt Rage-serien

Id Software har inte begravt Rage-serien

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Trots att Rage blev en kommersiell flopp och att Id Software inte jobbar på någon uppföljare för tillfället - så är inte serien död och begraven. Tvärtom, i en...



Loading next content