Svenska
Gamereactor
nyheter
Maia

Indiespelet Maia har dragit in en miljon dollar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

2012 fick spelets skapare Simon Roth in 225 219 dollar via Kickstarter för sitt projekt Maia och det var tillräckligt för att utvecklingen av spelet slutligen kunde sättas igång. Nu meddelar Joystiq att strategispelet har dragit in mer än en miljon dollar och det är otroliga siffror med tanke på att spelet inte har släppts ännu. I den summan ingår pengarna som spelet samlade ihop via kickstarter samt förhandsbokningar och Steam Early Access-försäljning.

För pengarna som Roth har tjänat ihop för sin succétitel så tänker han öppna en helt egen spelstudio med namnet Machine Studios:

"The real reason I wanted Machine Studios rather than Simon Roth Incorporated is I thought it would be really narcissistic and weird, for one. And also, I didn't want my employees to have to put on their CV, 'I worked at Simon Roth,' when it could be Machine Studios. And so it gives them a better thing to say what they worked for."

Maia finns tillgängligt för 25 dollar via Steam Early Access och i köpet ingår även en nyckel som ger dig tillgång till att ladda ner det fullständiga spelet inom en snar framtid. Du har väl inte missat vår förhandstitt som du hittar på denna länk.

Maia

Relaterade texter

4
GRTV: "Maia är helt ofattbart komplext"

GRTV: "Maia är helt ofattbart komplext"

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du gillar sim-spel och science fiction lär Simon Roths kommande Maia kunna vara något för dig. Vi fick chansen att prata med honom om influenser med mera. Han...

Maia

Maia

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Tobias Garsten

2014 verkar bli rymdspelens år, och indiespelet Maia vill även det ha en del av kakan. Har ett spel om bråkiga rymdkolonister vad som krävs för att inte bli en kickstartad flopp?



Loading next content