Svenska
Gamereactor
nyheter

Inga röstkommandon på svenska till Xbox One

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi tänker göra en vild gissning och anta att i princip alla som var sugen på Xbox One ifjol kommer ihåg beskedet om att vi i Norden skulle få behöva vänta till året därpå för att få lägga vantarna på en maskin. Anledningen var att de behövde extra tid för att lokalisera konsolen för de länderna i vilka förseningen var ett faktum, enligt Microsoft själva.

I praktiken betyder det fullgott Kinect-stöd med röstkommandon och allt vad det innebär. Nu på fredag släpps alltså Xbox One på den svenska marknaden officiellt och det lär komma till mångas besvikelse att svenska röstkommandon inte är aktuella ens då, över nio månader senare.

Mycket av det lär definitivt bero på att Microsoft inte längre påtvingar kunden en Kinect då man nu kan köpa en konsol utan, medan den när konsolen släpptes i övriga världen förra året var en del av paketet oavsett om man ville ha den eller inte.

Detta beslutet gör Kinect-sensorn - som redan innan inte var särskilt het bland konsumenterna - i princip helt värdelös för vem som helst som inte är sugen på att spela Kinect Sports Rivals eller andra, rörelsestyrda spel åtminstone här i Sverige.

Inga röstkommandon på svenska till Xbox One
Kinect-sensorn - en grunka som är svår att rekommendera i Sverige.


Loading next content