Svenska
Gamereactor
nyheter
Rage

Massor av Rage-nytt

Storspelet innehåller överraskningar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Id Software brukar ju allt som oftast vara ganska tillknäppta med nyheter från sina spel, men nu har en hel massa information om spelet släppts via en artikel i tidningen Game Informer. Bland annat har id berättat att Rage kommer innehålla ett system som gör det möjligt att bygga föremål med hjälp av delar och ritningar, exempel som ges är kulsprutetorn och radiostyrda bilbomber. Det kommer även att finnas hjälpmedel såsom kikarsikten och liknande för att förbättra sina vapen, detta tillsammans med olika typer av ammunition.

Som så många andra spel i genren numera kommer man att återhämta förlorad livskraft bara man håller sig i säkerhet under några sekunder, detta är något som är knutet till huvudrollsinnehavaren och dennes mutationer. Race-tävlingar kommer att förekomma via olika städer och det kommer att finnas gott om möjlighet att skjuta sönder sina fiender till smågrus med en stor radda fordonsmonterade vapen. På banorna kommer det dessutom att finnas power-ups och ammunition. Fordonen kommer även de att kunna uppgraderas med nya delar för att förbättra prestandan.

Striderna kan utföras både med gammalt hederligt våld, även om smygande är ett annat sätt att utföra uppdraget på. Det kommer att gå att ställa upp i ett TV-program vid namn Mutant Bash TV där spelaren kan vinna massor av stålar i rena gladiatorstrider. Onlinespel kommer såklart att finnas med, även om det inte är något som id Software pratar om för ögonblicket.

Skillnaden mellan datorversionen och Xbox 360 och Playstation 3 kommer att vara att PC/Mac kommer att få högre upplösningar och mer anti-aliasing, dessutom kommer texturerna att laddas snabbare. Rage utvecklas primärt med handkontroll som styrdon, även om id Software är väldigt tydliga med att det självklart kan spelas med mus och tangenbord. Som det ser ut för ögonblicket kommer Rage att skeppas på tre DVD-skivor eller en Bluray-skiva, även om Xbox 360 eventuellt kommer att få lida lite på grund av att Rage inte går att dela upp i tre distinkta delar som det är just nu.

För ögonblicket finns det inga planer på en Linux-version, trots att id Software brukar stödja Linux så gott de kan. En av anledningarna är det dåliga stöd för grafikdrivrutiner som grafikkortstillverkarna tillhandahåller för just Linux. Även om en Linux-version kan bli möjlig, är det inget som aktivt utvecklas just nu.

RageRageRageRage
RageRageRageRage
RageRageRageRage
RageRageRageRage

Relaterade texter

RageScore

Rage

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Chrille har laddat hagelbrakaren och skjutit sig igenom Rage... Hur bra är egentligen Quake-skaparnas senaste actionrökare?

Id Software har inte begravt Rage-serien

Id Software har inte begravt Rage-serien

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Trots att Rage blev en kommersiell flopp och att Id Software inte jobbar på någon uppföljare för tillfället - så är inte serien död och begraven. Tvärtom, i en...



Loading next content