Svenska
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy: World Wide Words

Ny trailer från Final Fantasy: World Wide Words

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Idag, den 16 september, får japanerna smaka på Square Enix senaste variant av den långtgående och hyllade Final Fantasy-serien till Android och Ios. Final Fantasy: World Wide Words lånar estetiken från Theathrythm Final Fantasy, slänger in ett stänk av klassiska turordningsbaserade strider från de klassiska japanska rollspel och bäddar in det hela i en skrivmekanik som närmast kan liknas vid Typing of The Dead.

Square Enix väljer snitsigt nog att kalla spelet för ett "text-input battle RPG". Vi väljer istället att kalla det för ett rollspel där du skriver på telefonens tangentbord för att utföra attacker. Likt Theathrythm till Nintendo 3DS får du slåss med och mot karaktärer från alla möjliga Final Fantasy-spel, fast i ett lite gulligare utförande.

Med det japanska släppet följer även en kort filmsnutt där vi får se fler detaljer från spelet, som du själv kan beskåda här nedan. I filmsnutten ser vi förutom nämnda strider även någon form av minispel som har med chocobos att göra samt något som liknar möjligheten att kombinera olika karaktärers färdigheter för att utföra specialattacker. När eller om vi västerlänningar får ta del av de forna rollspelskungarnas senaste fan-service återstår att se, men vi kan åtminstone hoppas på det bästa.

På fredag, den 19 september, släpps även nästa del i den tidigare nämnda Theathrythm-serien här i Europa, Theathrythm Final Fantasy: Curtain Call, till 3DS. Är dina förhoppningar lika höga som våra?

Tack, Siliconera.

HQ

Relaterade texter



Loading next content