Svenska
Gamereactor
nyheter
EA Sports MMA

EA Sports MMA vs UFC

UFC är skraja för EA Sports MMA-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det fortsätter att blåsa kring EA Sports kommande MMA-spel och det verkar som att hetsporren och UFC-presidenten Dana White bara blir argare och argare ju mer EA väljer att prata om sin kommande produkt. Dana som tidigare hotat alla kontrakterade UFC- och WEC-fighters med omedelbar svartlistning om de skrev på för att vara med i EA Sports MMA har nu gått ut och berättat om ett möte som han och huvudägaren i Zuffa (Lorenzo Fertitta) hade med EA Sports innan de sedan bestämde sig för att skriva avtal med THQ.

Enligt White ska EA ha hånskrattat åt UFC:s spelförslag vid ett tidigare tillfälle och påstått att företaget inte hade någon avsikt att ge sig in i MMA-världen. "MMA är ingen sport" har EA påstått, enligt UFC utsända. Något som tydligen ska ha upprört White något alldeles otroligt.

Och medan jag har fortsatt att spela THQ:s UFC 2009: Undisputed, fortsatt stappla fram med erfarna fighters som om de vore stelopererade pensionärer, har jag drömt om ett MMA-spel lika smidigt, dynamiskt och framförallt realistiskt som Fight Night Round 4. Tänk om EA Sports blåser bort UFC 2010-spelet (som mest troligt kommer att utannonseras i slutet av denna vecka) med ett fightingspel så bra att man storknar.

EA Sports MMA
Randy Couture är klar för EA:s MMA-spel.

Tänk om EA gör ett MMA-spel med samma fantastiska produktionskvaliteter som NHL 09 eller NFL Madden 09. På första försöket, dessutom. Då blir det såklart jobbigt för THQ att hävda sig, dels för att EA är spelvärldens mäktigaste men också för att UFC 2010 mest troligt kommer att vara precis lika stelt och styltigt som UFC 2009. Utvecklarna bakom UFC 2009: Undisputed, Yuke's, har trots allt gjort stela och styltiga Smackdown vs Raw-spel i fem års tid.

Jag vet att jag sedan tidigare har bloggat om det faktum att jag ställer mig tveksam om att ett MMA-spel utan Chuck, Rich, Hendo, St-Pierre, Rampage, Wanderlei, Anderson, BJ och Brock kommer att gå att sälja. Jag har skrivit det, ja, och ja, jag har varit skeptisk. Men jag börjar ändra åsikt. Jag börjar inse att det räcker med ett eller två riktigt stora affischnamn (som Fedor och Randy, som redan skrivit på för EA Sports MMA) och sen en riktigt bra karaktärseditor. Det kan räcka. För om EA Sports lyckas göra ett briljant "be a pro"-läge i EA Sports MMA kommer det inte att behövas någon Chuck för att spelet ska flyga av hyllorna. Ingen Brock heller, för den delen. Tror jag. Eller hoppas jag bara?

EA Sports MMA
Fedor är också klar för EA:s MMA-spel.

Just nu pågår spelmässan Gamescom 09 i Köln, Tyskland. Hela spelvärlden finns på plats för att under ett par hektiska dagar visa, kika och prata om kommande storspel. EA Sports är självklart där, och vi hoppas få se lite mer av EA Sports MMA redan under torsdagen. Gamereactor sprang nyligen på EA Sports starkeman Peter Moore och passade såklart på att fråga honom om bråket med UFC.

"UFC skrev kontrakt med THQ för tre år sedan, mest troligt innan de ens träffade EA Sports. Ett möte som jag inte deltog i, oavsett."

På frågan om hur Moore och EA ställer sig till Whites hot om svartlistade fighters fick vi ett diplomatiskt och sansat svar (såklart) svar från en av branschens säkraste marknadsmästare/hypnotisörer. Ingenting inom spelvärlden skrämmer den idag luttrade EA Sports-chefen, inte ens en bindgalen Dana White med en hel stab av hårtslående fighters bakom sig:

"Huruvida det stämmer att Dana White och UFC hotat med att svartlista fighters som skriver på för att medverka i vårt spel eller ej vet inte jag, men det där är deras problem, inte vårt. Vi ska göra ett riktigt bra spel som hjälper sporten att växa ytterligare".

Får vi se de första bilderna från EA Sports MMA imorgon, under Gamescoms-mässans andra dag? Troligen. Vi håller tummarna...

EA Sports MMA
THQ-spelet UFC 2009: Undisputed har sålt som smör i solsken och är en enorm succé för både THQ och UFC/Zuffa. Huruvida det kommer att kunna hävda sig mot EA:s kommande MMA-spel återstår dock att se.

Relaterade texter

EA Sports MMAScore

EA Sports MMA

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Gamereactors chefredaktör är inte bara... chefredaktör för Gamereactor - han är fanatisk MMA-älskare också. Nu har han satt tänderna i EA:s försök att konkurrera ut UFC 2010 Undisputed

UFC 2010 vs EA Sports MMA

UFC 2010 vs EA Sports MMA

NYHET. Skrivet av Redaktionen

UFC 2010: Undisputed eller kommande EA Sports MMA. Vilket av de båda mixed martial arts-giganterna är det snyggare spelet? Gamereactor har fångat screenshots och låter dig avgöra...

7
Vi spelar EA Sports MMA

Vi spelar EA Sports MMA

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Gamereactors chefredaktör är inte bara en sko-tokig, ost-älskande spelnörd utan även en passionerad mixed martial arts-skribent. Nu har han skrivit ned sina intryck från EA Sports MMA

9
EA Sports MMA

EA Sports MMA

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Christofer Olsson

Inte helt olikt den sportsliga förlagan är nu MMA i spelvärlden på väg att förhandlas till en stenhård duell där nästan allt är tillåtet. Kan EA Sports tygla en kampsport med växtvärk?



Loading next content