Svenska
Gamereactor
nyheter
Guild Wars 2

Guild Wars 2 uppvisat

Läs allt om Arenanets uppföljare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Arenanet och NCSoft har idag visat upp sitt Guild Wars 2 och skickat ut både bilder och en längre trailer.

Guild Wars 2 utspelar sig 250 år efter den senaste Guild Wars-kampanjen och denna gång spelar vi i ett Tyria som tagits över av ett gäng illsinnade Elder Dragons med lika surmulna armér odöda.

Spelet skiljer sig ganska markant från det första och den största förändringen är att man tagit steget till ett fullfjädrat onlinerollspel, med en gemensam värld, i stället för att basera äventyrandet på instanser där vi bara äventyrade med våra gruppkamrater. Här finns fem raser: människa, Charr, Norn, Asura och Sylvari varav de fyra första är bektanta sedan tidigare. Sylvari är dock ett nytillskott och är en ras med magiska krafter och en stark koppling till naturen.

Quest-systemet i Guild Wars 2 ska skilja sig från de övriga onlinerollspelens uppdrag. Arenanet lovar att vi inte kommer att se ett enda utropstecken över karaktärernas huvuden och pratar i stället om något man kallar "events". I stället för att åta sig uppdragen från en uppdragsgivare kommer man att stöta på situationer som man kan välja att lägga sig i, exempelvis att hjälpa till vid ett slott som är under attack.

Vi kommer även att få mer variation i våra karaktärers bisysslor. Det första Guild Wars var som bekant hårt fokuserat på strider och stridsförmågor, men nu lovar man olika typer av "crafting", och om det handlar om att sy kläder, hamra ihop rustningar eller göra pärlplattor återstår att se, då detta fortfarande hålls hemligt.

Guild Wars 2 kommer dessutom att vara mer anpassat för den som vill spela solo. Vi kommer att kunna anlita anpassningsbara, datorstyrda kompanjoner (som i Guild Wars Nightfall) som kan hjälpa oss på färden och struntar vi i detta kommer olika buffs att göra våra figurer mer lämpade för soloäventyrande.

Förutom allt detta kan vi vänta oss ett högre leveltak, ett förändrat PvP-system och en hoppfunktion (yey!). Vi slipper fortfarande månadsavgiften, men kommer inte att använda samma karaktärer från första spelet (däremot sparas dina gamla karaktärsnamn för användning i tvåan). Guild Wars 2 har inget releasedatum ännu, men förväntas släppas under nästa år.

Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2
Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2
Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2
Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2
Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2Guild Wars 2

Relaterade texter

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Redaktionens fanatiska onlinerollspelare Oskar Nyström har testat grundligt och vet nu precis vad Tyria har att bjuda på

0
Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Guild Wars 2 släpptes redan 2012, och även om detta onlinerollspel fått mycket innehåll sedan dess, har fansen undrat när eller till och med om Guild Wars 3 någonsin...



Loading next content