Svenska
Gamereactor
nyheter

Kvinnor utgör 52% av alla spelare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En ny studie från Internet Advertising Bureau UK (utfört av ett oberoende forskningsinstitut vid namn Populus) har visat att kvinnor är i majoritet när det kommer till att spela. Hela 52% av spelare är numera kvinnor, en ökning från 49% i en liknande studie som beställdes för tre år sedan.

Den stereotypa bilden av tonårspojkar som sitter limmade till sina skärmar hela nätter i sträck (i mörka källarutrymmen) måste nu anses föråldrad, särskilt när man betänker att det enligt undersökningen finns fler personer över 44 år (27%) som lirar spel än barn eller tonåringar (som istället utgör 22%) .

Studien visar att 69% av den brittiska befolkningen nu använder sig av underhållningsformen i det vardagliga livet. Ökningen beror till stor del av mobila spel i och med tillgången av smartphones. Pusselspel liras mer frekvent än förstapersonsskjutare, med andra ord.

Medan en snabb blick på de data som kommit in kan tyda på att spelande via smartphones och via sociala medier (som Facebook) ensamt skulle kunna förklara den stadiga dragningen av den kvinnliga publiken, men faktum är att undersökningen också visade att kvinnor spelar mycket av skivbaserade spel (47%), multiplayerspel (68%) och konsolspel (56%).

Den genomsnittliga britten spelar cirka 6 timmar per vecka, medan 8-15 åringar spelar regelbundet under längst tid (upp till 20 timmar i veckan). Gamers delar sin tid mellan tre olika plattformar; konsoler (30%) och datorer (24%) dominerar, med smartphones (21%) och tablets (18%) tätt efter.

Ett annat intressant faktum är att skivbaserade spel fortfarande är populära, trots megauppskjutet av digitala spel. Nästan en tredjedel av de vuxna frågade (29%) har köpt ett nytt spel från en återförsäljare under de senaste sex månaderna och begagnade spel är också flitigt köpta (21% av de vuxna köper ett begagnat spel var sjätte månad).

Självklart kommer vi att se många fler förändringar under de kommande åren, då detta är en bransch som aldrig stannar i mönster särskilt länge.

Om du vill veta mer kan du se det fullständiga resultatet av undersökningen här , men du måste vara medlem för att få tillgång till uppgifterna. Alternativt kan du spana in Guardian som gör ett bra jobb med att avrunda siffrorna och faktan till förståelse.

Kvinnor utgör 52% av alla spelare


Loading next content