Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft: Cataclysm

Warcraft-expansionen bekräftad!

Gör dig redo för Cataclysm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under Blizzcon 2009 har Blizzard avslöjat den nästa expansionen till World of Warcraft, nämligen World of Warcraft: Cataclysm.

Den här gången får vi inte besöka någon ny värld. Självaste Azeroth blir nämligen så pass förändrat att det kommer att kännas helt nytt. Själva namnet berättar vad som händer: världen kommer att omformas i en enorm katastrof.

World of Warcraft: Cataclysm
Barrens blir två helt nya zoner med betydligt mer omväxlande geografi.

Till att börja med kommer två nya raser: Goblins för Horden och Worgen för Alliansen. Goblins känner vi igen sedan förut och de kommer att förbli ungefär som de brukar. Den spelbara gruppen tillhör Isle of Kazan och är Horde-vänliga, vilket innebär att de gamla goblins i Steamwheedle Cartel blir fortsatt neutrala.

World of Warcraft: Cataclysm
Goblins håller ursprungligen till på Isle of Kazan men efter Cataclysm tvingas de fly närmare fastlandet. Vem herrn i bakgrunden är framkommer inte.

Worgen är däremot annorlunda än de vargvarelser vi har mött i Duskwood och Silverpine. Det är folket från Gilneas, som hållit sig isolerade i flera år, som visar sig inte har lyckats helt och hållet. De kan nu skifta form och har därmed både människo- och worgenformer, som ser mer raffinerade ut än de gamla.

World of Warcraft: Cataclysm
Gilneas ligger bakom Greymane Wall i Silverpine Forest. Där har folket sedan länge kämpat i inbördeskrig och för att försöka behålla det sista av sin mänsklighet.

I och med att världen raseras kommer många av zonerna att förändras i grunden. Särskilt Barrens har vi sett med djupa raviner. Thousand Needles är översvämmat. Darkshore har splittrats. Azshara har byggts om rejält och fungerar nu som nivå 10-15 för goblins istället för att vara ett öde farmarställe runt 50. Men allt är inte bara elände: Tanaris har blivit en grönskande öken och Desolace blommar igen. Notera också att vattnet har blivit ordentligt förbättrat, trots att grafiken i övrigt är rätt oförändrad.

World of Warcraft: Cataclysm
Se så fint Desolace blir med lite grönt. Om vi nu bara får bort demoninvasionen och alla störiga kentaurer så blir det riktigt najs det här.

Att världen byggs om från grunden skapar också nya möjligheter. Man kommer att kunna använda sina flygande riddjur överallt. Även om det inte kommer någon ny klass kommer det att finnas fler kombinationer, som Human Hunter och Tauren Paladin. Maxnivån blir 85 men det kommer att ta längre tid och vara mer betydelsefullt att nå nästa nivå. Dessutom tillkommer ett helt nytt utvecklingssystem som heter Path of the Titans. Det låter dig välja en mer personlig utveckling oberoende av klass, för att få det där lilla extra.

Vi får också möjligheter att återbesöka klassiska platser. Onyxia dyker ju upp igen redan vid femårsjubileet, men i Cataclysm blir det också återbesök till Deadmines och Shadowfang Keep, nu i heroiska versioner med matchande svårighetsgrad och belöningar.

Tillkommer gör också nya Battlegrounds med rankingsystem, ett sätt för gillen att gemensamt samla erfarenhet och achievements, och så en helt ny färdighet: Archaeology. Man kan ju vänta sig att det dyker upp en hel del nytt att forska i när halva världen vänds upp och ner...

Tro inte att du redan vet allt som finns bara. Sju helt nya zoner tillkommer, varav två är startzoner för goblins respektive worgen (Lost Islands respektive Gilneas). Sedan finns två nya nivå 78-zoner att välja mellan, nämligen Sunken City of Vashj'ir som är en undervattenszon, eller Mount Hyjal, där Ragnaros har återvänt för att hämnas på det växande världsträdet. Därefter går resan till Deepholm som är den underjordiska elementardomänen där Deathwing huserade innan han bröt sig ut till Azeroth igen. Efter det kan man besöka dels Uldum, som är en hel Egypten-inspirerad zon längst söderut i Kalimdor, och dels Twilight Highlands som ligger österut och bland annat innehåller Grim Batol.

World of Warcraft: Cataclysm
Lyckligtvis för Gilneas finns det ju numera omväxlande väder i Azeroth.

Bland de nya räd- eller gruppinstanserna finner vi Firelands, som är ett hemmabesök hos Ragnaros i Sulfuron Keep. Uldum har två olika rädinstanser, varav den ena fortsätter på temat från Ulduar och den andra besöker ett nytt folk. Blackrock Caverns blir en helt ny del av det gamla navet där den onda organisationen Twilight's Hammer (som är ordentligt insyltade med Deathwing) håller till. Skywall är luftelementarernas domän. Och så slutligen Grim Batol, där slutstriderna lär stå.

World of Warcraft: Cataclysm
Abyssal Maw är en del av Sunken City of Vashj'ir och lär bjuda på en del rejäla utmaningar.

Puh! Massvis av nyheter blir det och vi återkommer framöver med ännu mer info när vi har smält alla intryck.

World of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: Cataclysm
World of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: Cataclysm
World of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: CataclysmWorld of Warcraft: Cataclysm

Relaterade texter

World of Warcraft: CataclysmScore

World of Warcraft: Cataclysm

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Blizzard bränner ner sin värld för att bygga upp den igen, bättre än någonsin. Mikael Sundberg har ringt ut det gamla och ringt in det nya, och haft väldigt kul på vägen...

Blizzard registrerar The Dark Below

Blizzard registrerar The Dark Below

NYHET. Skrivet av Mathias Holmberg

Sidan MMO-Champion rapporterar att Blizzard registrerat ett nytt varumärkte: The Dark Below. Det ryktas att det handlar om en expansion till antingen World of Warcraft...



Loading next content