Svenska
Gamereactor
nyheter

Ny utvecklarversion av Oculus Rift utannonserad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Konsumentversionen av det numera Facebook-ägda företaget Oculus virtual reality-headset, Oculus Rift, närmare sig med stormsteg. Det senaste steget är den nya utvecklarversionen av headsetet, vid namn Crescent Bay, som avslöjades under Oculus Connect.

Vad som skiljer denna version från Oculus Rift DK2 är främst att vikt och ergonomi trimmats och optimerats, 360° rörelsekänslighet, förbättrad positionsspårning (eng. positional tracking), ny skärmteknologi samt kvalitativt, integrerat ljud. Dessa uppdateringar ska ge ännu bättre närvarokänsla än vad DK2 någonsin kunnat ge.

Likt alla tidigare utvecklarversioner av Oculus Rift ackompanjeras även denna av ett skräddarsytt demo utvecklat i Unreal-motorn vid namn Showdown som ska visa för användaren vad som är möjligt med den nya teknologin.

I samma veva passade man även på att utannonsera ett samarbete mellan Oculus och utvecklarna bakom den populära grafikmotorn Unity 5. Detta samarbete innebär att Unity 5 ytterligare kommer att optimeras för att passa Oculus Rift ännu bättre, och att stödet kommer att finnas i både gratis- och pro-versionen av utvecklarverktyget, förutsatt att du är en registrerad Rift-utvecklare.

Läs mer om Crescent Bay på Oculus-bloggen. När den släpps för allmänheten förtäljer inte historien, tyvärr.

Ny utvecklarversion av Oculus Rift utannonserad
Ny utvecklarversion av Oculus Rift utannonserad
Ny utvecklarversion av Oculus Rift utannonserad


Loading next content