Svenska
Gamereactor
nyheter
The Beatles: Rock Band

Bildspecial: Beatles-instrumenten

Kolla in Beatles: Rock Band-replikorna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Instrumenten till det kommande The Beatles: Rock Band är förmodligen de tjusigaste vi har sett i musikspelsväg. Så när replikorna för Ludwig-trummorna, Gretch-gitarren och Höfner-basen (ingen Rickenbacker tyvärr) nådde redaktionen kastade sig Gamereactors Beatles-freak Jonas "Blue Meanie" Elfving över dem och krävde en fotosession. Självklart i söndagskostymen...

The Beatles: Rock Band
Instrumenten till The Beatles: Rock Band är tekniskt sett de samma som till tidigare Rock Band-spel och skillnaderna är mest estetiska. I Limited Edition-paket ingår själva spelet, Höfner-basen, trummorna, en mikrofon med stativ samt extra, ännu hemligt, bonusmaterial. Rekommenderat pris för Limited Edition-paketet är 2199 kronor. Gretch Duo Jet- och Rickenbacker 325-gitarrerna kommer att säljas separat för 1099 kronor/styck.
The Beatles: Rock Band
Beatles: Rock Band-instrumenten är förstås trådlösa vilket ger dig möjligheten att spela utomhus, på hustak eller trädgårdar, med frisk luft och förvirrade grannar som bonus. Detta kan visserligen innebära vissa svårigheter att se TV-skärmen, men vi väljer att se det som en extra utmaning.
The Beatles: Rock Band
Så tar vi en titt på trummorna. Med Ludwig-setet följer den klassiska baskaggefronten med bandets logotyp, som i detta fall består av en tunn tygskärm (i detta fall tyvärr lite skrynklig) som spänns fast i trumsetets ben. En skön utsmyckning som gör setet lite mer personligt än de tidigare.
The Beatles: Rock Band
Trummornas yta är vita och har en svart prick att sikta på, men färgkodningen på kanterna är som tidigare kvar. En läcker detalj är mönstringen på trummornas sidor (pearl finish). Knappsatsen sitter under trummorna och ser ut som tidigare och här finns även ett uttag för cymbaler.
The Beatles: Rock Band
Baskaggepedalen är stabil och tung och har en metallyta med ett stiligt Beatles-relieftryck. En trevlig detalj, även om din fot kommer att täcka bilden större delen av tiden...
The Beatles: Rock Band
Höfner-basen och Gretsch Duo Jet-gitarren, två av Paul McCartneys respektive George Harrisons instrument. Aningen större än de plastinstrument vi är vana vid och även svajarmen på Gretschen är väl tilltagen. Soloknappar sitter på halsens nederkant precis som tidigare och på nedre högra delen av gitarrkroppen hittas styrkors samt Back- och Startknapparna.
The Beatles: Rock Band
En liten närmare titt visar att gitarrerna och basens stämskruvar har en metallfinish och att greppbrädan som vanligt en fräsch träimitation. Färgkodningen är återigen diskret placerad på halsens kortsida.
The Beatles: Rock Band
McCartneys karakteristiska fiolformade Höfner-bas är mycket trogen sin förlaga och detaljrikt designad. Basen kan i spelet användas både som gitarr och bas, för de som eventuellt har blivit förvirrade.
The Beatles: Rock Band
Mikrofonerna är av standardtyp och i Limited Edition-paketet kommer även ett stativ att ingå. Perfekt för den som vill sjunga och spela samtidigt. För att testa spelets trestämmiga sång behövs dock extra mikrofoner.
The Beatles: Rock Band
Så är det! Den 9 september släpps The Beatles: Rock Band och då kan du göra ditt vardagsrum (eller bostadsområde) till din alldeles egna Cavern Club eller Abbey Road-studio.

Omdömen om hur väl instrumenten fungerar i The Beatles: Rock Band kommer nästa vecka, i och med recensionen av spelet.

Relaterade texter

The Beatles: Rock BandScore

The Beatles: Rock Band

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Harmonix ger sig på musikspelens heliga Graal och släpper ett Rock Band baserat på The Beatles musik...



Loading next content