Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox-hacker åtalad för stölder på $100 miljoner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Två medlemmar av gruppen "Xbox Underground" som attackerade Microsoft och diverse utgivare är sedan igår inför domstol i staten Delaware, USA. David Pokora (22) och Sanadodeh Nesheiwat (28) anklagas för konspiration, datorbedrägeri och brott mot upphovrätten vilket tillsammans kan ge fängelse uppemot fem år om de döms när förhandlingarna är slut i januari nästa är. Två andra amerikaner och en australiensare är också misstänkta.

Hackarna hade lyckats få tillgång till amerikanska arméns nätverk och gav sig även på Microsoft. Värdet på det de påstås ha kommit över värderas till över $100 miljoner, vilket de lyckades med genom att stjäla användarnamn och lösenord från både Microsoft-anställda och andra relaterade. Åklagaren Ed McAndrew säger:

"They were extremely sophisticated hackers. Do not be fooled by their age"

Bland det som stulits finns osläppt mjukvara, källkoder till diverse program, affärshemligheter och annan information. I framställan framgår att de åtalade ville bygga och släppa en egen Xbox One innan konsolen officiellt var lanserad. Dessutom tog de militärdata från Seattle-baserade Zombie Studios som jobbar med amerikanska militären med simuleringar av Apache-helikoptrar för träningssyfte.

Xbox-hacker åtalad för stölder på 0 miljoner


Loading next content