Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft: Cataclysm

Så stort är World of Warcraft

Blizzard ger siffror på sitt mastodontverk

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Har du undrat vad dina 120-nånting kronor i månaden går till när du betalar för World of Warcraft? Vid en presskonferens i Austin nyligen avslöjade Blizzard en del intressanta (och stora) siffror om vad som krävs för att hålla igång World of Warcraft.

Hela spelet involverar 32 programmerare, vilket får anses vara lite för ett så stort spel, men då är å andra sidan mycket av spelmotorn färdig redan. Sammanlagt innehåller spelet 5,5 miljoner rader programkod. 51 personer jobbar med grafiken och sammanlagt har det skapats 1,5 miljon objekt av olika slag (spelarmodeller, fiender, specialeffekter, delar av omgivningen, och så vidare).

Man har också 123 anställda för att göra spelets filmsekvenser och en ljudavdelning som hittills har fått ihop 27 timmar musik. De har också 245 interna buggtestare, som hittills bidragit till att 179.184 buggar har åtgärdats. 340 personer jobbar med kontohantering, medan det finns 2056 GM:ar (som kan hjälpa till direkt i spelet) och 66 community managers.

Vad gäller innehållet finns det sammanlagt 7650 quests att göra i World of Warcraft, fördelat över originalspelet och de två expansionerna. Sammanlagt innehåller spelet över två miljoner ord som allihop är översatta till de tio olika språk som det går att spela på. För att hålla någon som helst ordning på spelvärlden som helhet finns två heltidsanställda som bara sysslar med den övergripande handlingen.

Som om det inte räckte med löner till alla tusentals anställda är det också en hel del datorkapacitet som går åt. Spelet drivs av 13.250 bladeservrar, som totalt består av 75.000 processorer och 112,5 terabyte RAM, fördelade över olika center runtom i världen. 63 personer jobbar enbart med att sköta servrarna.

World of Warcraft: Cataclysm
World of Warcraft är så hääääääääär stort!

Relaterade texter

World of Warcraft: CataclysmScore

World of Warcraft: Cataclysm

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Blizzard bränner ner sin värld för att bygga upp den igen, bättre än någonsin. Mikael Sundberg har ringt ut det gamla och ringt in det nya, och haft väldigt kul på vägen...

Blizzard registrerar The Dark Below

Blizzard registrerar The Dark Below

NYHET. Skrivet av Mathias Holmberg

Sidan MMO-Champion rapporterar att Blizzard registrerat ett nytt varumärkte: The Dark Below. Det ryktas att det handlar om en expansion till antingen World of Warcraft...



Loading next content