Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft

Krig, brev och riddjur i nya World of Warcraft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den nya fasen av betatestningen av World of Warcraft började för en vecka sedan och efter en del problem med nerladdningen är vi äntligen tillbaka i Azeroth. Den absolut största förändringen är att det numera finns två olika servrar.

På PvP-servern (Player vs Player) är världen indelad i tre sorters zoner: Alliansens, Hordens och omstridda. I Alliansens zoner kan Horden inte anfalla andra spelare utan att själv bli anfallen först, och vice versa. Detta för att skydda nybörjare som annars skulle kunna bli jagade av uttråkade och elaka spelare. I de omstridda zonerna är dock alla från den motsatta fraktionen lovligt byte.

På den gamla servern finns ändå ett visst mått av PvP med. Man kan numera anfalla den andra sidans datorstyrda karaktärer (försäljare, tränare, uppdragsgivare) vilket resulterar i ett alarm och att man själv kan anfallas av sina fiender. Men du måste alltså aktivt mucka gräl för att bli utsatt för andra spelares aggressioner, vilket gör livet enklare för ovana spelare.

Andra nyheter är förstås att maxrangen höjts till 45, vilket ger oss möjlighet att testa plåtrustningar samt riddjur, så fort vi har samlat ihop till de löjliga kostnaderna alltså. Eftersom ekonomin helt kollapsat under de sista veckorna av den förra fasen valde Blizzard att ta bort samtliga föremål och pengar från befintliga karaktärer för att låta alla börja den här fasen med samma förutsättningar. Hittills har vi inte sett några ryttare men de lär dyka upp så fort powergamers har fått några fler dygn på sig. Riddjuren är olika för olika raser, samt två exklusiva riddjur för warlocks och paladins, men man kan köpa och träna med andra rasers djur mot en högre kostnad. Bilder på samtliga finns här nedanför (Taurens är så stora att de inte kan rida, de springer själva istället).

En annan ny finess är postsystemet där föremål eller pengar kan skickas till andra spelare mot en kostnad. Det blir därmed lättare att göra affärer och man behöver inte nödvändigtvis träffas på banktrappan i Stormwind hela tiden längre. Lite kul är det också att folk försöker tjäna pengar genom att skicka inslagna paket mot postförskott. När mottagaren sedan betalar för paketet hittar han förmodligen en inslagen sten eller något annat lika spännande.

Vi kommer förstås att fortsätta ägna all ledig tid åt World of Warcraft i väntan på releasen som fortfarande är satt till november i år.

World of WarcraftWorld of WarcraftWorld of WarcraftWorld of Warcraft
World of WarcraftWorld of WarcraftWorld of WarcraftWorld of Warcraft

Relaterade texter

World of WarcraftScore

World of Warcraft

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Nu kan vi äntligen lägga Everquest 2, Final Fantasy XI och Lineage 2 i malpåse. Inget annat onlinerollspel kommer i närheten av Blizzards mästerverk.



Loading next content