Svenska
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption

Western blir dyrt för Rockstar

Red Dead Redemption en kostsam historia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelbloggen Joystiq rapporterar att Red Dead Redemption ser ut att bli en riktig förlustaffär för Rockstar. Det har varit under utveckling i sex år som en följd av problem med ledningen och så sent som under förra året hade man rejäla problem med utvecklingen.

Något som i slutändan lett till väldigt stora kostnader och en anonym källa hos Rockstar säger att Red Dead Redemption behöver sälja fem miljoner exemplar till fullpris för att ta igen kostnaderna. Vilket är oerhört mycket och något som bara de verkliga giganterna (exempelvis Grand Theft Auto, Halo och Call of Duty) brukar göra.

Branchanalytikern Michael Pachter på Wedbush-Morgan beräknar att Red Dead Redemption kostat minst $40 miljoner att utveckla, men sannolikt betydligt mer än så.

Red Dead Redemption

Relaterade texter

Red Dead Redemption (2023)Score

Red Dead Redemption (2023)

RECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Här kan du läsa vår originalrecension från 2010. Det är rätt sjukt hur snabbt tiden går, men det är hela 13 år sedan vi fick Red Dead Redemption i näven och lyckligt...

Red Dead Redemption: Undead NightmareScore

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Japp, vilda västern har just blivit ännu lite vildare och köttiga zombies har tagit över. Glöm elaka outlaws och skjutglada mexikaner i John Marstons hårdaste äventyr hittills...



Loading next content