Svenska
Gamereactor
nyheter
Fable III

Mer om Fable III från Molyneux

Ingen HUD men mycket kroppskontakt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Lionhead Studios Peter Molyneux visade i går kväll (svensk tid) upp en tidig version av Fable III på X10-eventet i San Francisco. Det visades upp spelmoment vi redan visste om, och några nya.

Det som skulle göra spelare "pissed off", vilket Molyneux berättat för Gamereactor, är att det inte kommer att finnas erfarenhetspoäng eller någon HUD i Fable III. I stället har man sneglat på vissa actionspel för att göra skärmen så ren som möjligt. Erfarenhetspoäng är också något som tillhör det förgångna.

Vi kommer även att få röra i karaktärer ofta i Fable III. I en scen plockade huvudpersonen upp sin dotter och lekte med henne genom att kasta henne i luften. En ond karaktär rör i andra på onda sätt, som att släpa iväg en tiggare till en fabrik och sälja denna som slav.

Detta "touch command" används också när vi regerar som kung och vi kan slänga undersåtar till fängelsehålan eller guldrummet, beroende på humör. Som härskare kommer vi även att få stifta nya lagar och se världen förändras utifrån dem.

En annan nyhet är vad Molyneux kallar för vapen-morphing. Din karaktärs vapen ändrar både utseende och attribut i takt med att, och hur, du använder dem. Döda oskyldiga, få ett blodigt svärd. Döda "gott" och det börjar skina. Till och med din gamerscore påverkar vapnet och därför blir tusentals varianter möjliga.

Fable III ska släppas till Xbox 360 innan året är slut.

Fable III

Relaterade texter

Fable IIIScore

Fable III

RECENSION. Skrivet av Sophie Warnie de Humelghem

Kungen är en skit och Albion är i uppror! Axla manteln för att norpa kronan i Lionheads tredje del av rollspels-eposet...



Loading next content