Svenska
Gamereactor
nyheter
Fable III

Senaste nytt om Fable III

Dessutom visar vi sex nya bilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Peter Molyneux höll ett tal igår kväll på Game Developers Conference och berättade mer och Fable III. Bland annat berättade han att hälften av Fable II-spelarna aldrig förstod alla funktioner som fanns.

Därför har har gjort om systemet för att göra alla instruktiner mer intuitiva i Fable III. Ett exempel på det är att när man pausar spelet förs man direkt till en kammare fylld av dörrar som leder till olika funktioner.

Där kan man exempelvis kliva in i omklädningsrummet för att svida om, vilket Peter menade är mer intuitivt och roligare än att som i tvåan bara växla mellan vad som i praktiken var datablad. I rummet finns även en butler som spelas av självaste John Cleese (Monty Python) samt skyltdockor med de kläder som anses lämpligast för tillfället, exempelvis pråliga plagg om du som kung har ett viktigt möte.

Peter berättade även mer om vapnen i Fable III som ändrar form och funktion beroende på hur många (och vilka) man dödar, ens gamerscore (!) och flera andra funktioner. Tanken är att alla spelare ska få helt unika vapen, även till utseendet, som sedan ska gå sälja till andra Fable III-spelare online.

Även dina figurer kommer att ha ett annorlunda system för hur man växer och ändrar utseende. Peter berättade att framför allt kvinnliga spelare inte gillade level-systemet som gjorde att mycket styrka ledde till att man såg ut som en rysk kulstötare.

I Fable III kommer din karaktär istället att förändra utseende beroende på vad du gör. slåss du företrädelsevis med puffror kan du bli både lång och smal, medan stridshammare gör din karaktär till en riktig biff. Som vanligt gäller det också att hålla igen på kosten eftersom alltför mycket gott käk gör din spelfigur till ett fläskberg.

Fable IIIFable IIIFable IIIFable III

Relaterade texter

Fable IIIScore

Fable III

RECENSION. Skrivet av Sophie Warnie de Humelghem

Kungen är en skit och Albion är i uppror! Axla manteln för att norpa kronan i Lionheads tredje del av rollspels-eposet...



Loading next content