Svenska
Gamereactor
nyheter

EA tänker satsa på free-to-start i framtiden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att ni läsare hatar affärsmodellen som kallar free-to-play, där spelen fylls till bredden av irriterande mikrotransaktioner, råder det ingen som helst tvekan om. Många av er har i omgångar förbannat spel som Real Racing 3, Dungeon Keeper till iOS och Battlefield Heroes för just detta. Trots det och trots att free-to-play verkar dött ut till stor del bland flertalet internationella utgivarjättar har EA nu bestämt sig för att fortsätta satsa på den här typen av spel i framtiden. EA kommer även att fokusera på spel som är så kallade Free-to-start.

EA:s VD Andrew Wilson säger såhär:
"När vi tittar på framtiden tror vi att en stor del av våra spelare kommer att förvänta sig upplevelser som är free-to-start. När vi ser på film, TV, böcker och musik finns det ofta en gratis prövotid när man kan testa tjänsten, och det gör att nya användare lockas in i en tjänst. Vi tittar på hur vi skulle kunna erbjuda den typen av upplevelse till våra spelare".

Tanken är att använda free-to-play och free-to-start i framtiden, erbjuda spelare att testa för att sedan betala. Vad tycker du om detta?

EA tänker satsa på free-to-start i framtidenEA tänker satsa på free-to-start i framtiden
Bilder från EA:s free-to-play-spel Battlefield Heroes.
EA tänker satsa på free-to-start i framtidenEA tänker satsa på free-to-start i framtiden


Loading next content