Svenska
Gamereactor
nyheter
God of War III

Nordisk mytologi i God of War?

Ett alternativt slut som aldrig realiserades

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nu är fortfarande God of War 3 rätt fräscht. Att börja skriva om slutet känns därför lite känsligt. Men hur spelet inte slutade kan väl inte räknas som spoiler?

Varje spel i serien har haft olika regissörer. Hur Stig Asmussen (som regisserade trean) ville att sagan skulle sluta vet ni som spelat spelet redan. Men om David Jaffe (spelseriens pappa) gjort den avslutande delen så hade det sett helt annorlunda ut. I alla fall enligt Asmussen.

Enligt Asmussen hade Jaffe planer på att låta Kratos gå loss på den nordiska mytologin så fort han slaktat ned nyckelpersonerna i den grekiska.

Jaffe håller inte riktigt med om Asmussens påstående och försöker nyansera. Han påstår att han gärna velat ha med nordisk mytologi i spelserien, men att Asmussen fått det att låta som att han velat mjölka serien genom att låta Kratos slå sig igenom mytologi efter mytologi.

Mjölkning eller inte, det hade onekligen varit kul med en showdown mot Oden.

God of War III

Relaterade texter

God of War III: RemasteredScore

God of War III: Remastered

RECENSION. Skrivet av Oliver Thulin

God of War III gör sin debut på Playstation 4 i Remaster-form och Kratos är lika förbannad som vi minns. Oliver har testat och betygsatt...

God of War IIIScore

God of War III

RECENSION. Skrivet av Daniel Steinholtz

Svällande biceps, skarpslipade svärd och ond, bråd död. Allt förstås serverat på grekiskt manér. Ja... Kratos är tillbaka!

4
Teamet bakom God of War teasar nytt spel

Teamet bakom God of War teasar nytt spel

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Sony-ägda Santa Monica Studio ligger bakom samtliga God of War-spel med den krigsvita dräparbödeln Kratos i huvudrollen. Nu har de såklart ett nytt spel, till Playstation...



Loading next content