Svenska
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption

Red Dead kostade $100 miljoner

"Dyraste Rockstar-spelet någonsin"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Enligt Daily Mail har Rockstars western-epos Red Dead Redemption kostat över $100 miljoner att utveckla (runt 800 miljoner kronor). En svindlande summa pengar som gjort att analytiker räknar med att Rockstar behöver sälja minst fem miljoner spel för att göra vinst.

När vi har talat med Rockstar-representanter har vi också fått bekräftat att Red Dead Redemption mycket riktigt är deras dyraste och största projekt hittills, och tar därmed rekordet från Grand Theft Auto IV som var den tidigare rekordhållaren (som både Rockstars dyraste spel, och tillika världens dyraste spel).

Det har dock varit väl spenderade pengar, enligt oss på Gamereactor, och vi belönade Red Dead Redemption med vårat allra högsta betyg i vår utförliga recension.

Red Dead RedemptionRed Dead Redemption

Relaterade texter

Red Dead Redemption (2023)Score

Red Dead Redemption (2023)

RECENSION. Skrivet av Marie Liljegren

Här kan du läsa vår originalrecension från 2010. Det är rätt sjukt hur snabbt tiden går, men det är hela 13 år sedan vi fick Red Dead Redemption i näven och lyckligt...

Red Dead Redemption: Undead NightmareScore

Red Dead Redemption: Undead Nightmare

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Japp, vilda västern har just blivit ännu lite vildare och köttiga zombies har tagit över. Glöm elaka outlaws och skjutglada mexikaner i John Marstons hårdaste äventyr hittills...



Loading next content