Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield: Hardline

Battlefield: Hardline får stöd för AMD Mantle

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inte särskilt förvånande, med tanke på att föregångaren Battlefield 4 med samma grafikmotor var något av en fanbärare för AMD:s förhållandevis unga grafik-API till deras grafikkort på PC, Mantle, när det släpptes förra året. Många spelare var dock oroliga att stödet skulle saknas i den stundande uppföljaren Battlefield: Hardline då det beta-test som nyligen gick av stapeln saknade funktionen helt.

Nu kan samma spelare däremot dra en djup suck av lättnad, då AMD själva bekräftat att spelet kommer att få stöd för API:et. Om det sker redan vid släppet den 19 mars eller om det kommer i en senare uppdatering återstår dock att se, då inga vidare detaljer på den punkten kommunicerats.

Fortsätter du att läsa inlägget kan du även se att AMD lovar släppa en 450 sidor lång programmeringsguide i hopp om att locka fler utvecklare att implementera deras grafiklösning i kommande titlar. Dessutom kommer de under GDC att avslöja hur vidare planerar att öpnna upp tillgängligheten för Mantle, som ska ge bättre prestanda än majoriteten av konkurrenterna. Med andra ord kan Microsofts marknadsledande motsvarighet, DirectX, få sig en svettig match på API-slagfältet om en inte alltför avlägsen framtid. Det blåser upp till storm, kära läsare.

Battlefield: Hardline

Relaterade texter

Battlefield: HardlineScore

Battlefield: Hardline

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Studion bakom Dead Space har förvandlat Dice helsvenska multiplayerkrig till en intensiv snut-thriller proppad av personlighet

6
Battlefield: Hardline-expansion nästa månad

Battlefield: Hardline-expansion nästa månad

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Battlefield: Hardline blev inte riktigt den succé EA hoppats på när de introducerade denna spinoff i Battlefield-serien. Däremot fortsätter de supporta spelet på bästa...



Loading next content