Svenska
Gamereactor
nyheter

VR-åksjuka kan inte lösas av teknologi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är som bekant många spelföretag som jobbar på Virtual Reality-satsningar just nu, och det är en tuff uppgift med många svåra utmaningar att lösa - och det utan att kompromissa med priset. Oftast handlar utmaningarna om gameplay, men det finns även andra problem som att många blir åksjuka av Virtual Reality.

Om vi får tro Gabe Newell från Valve har hans företag och deras partner HTC en lösning som gör "zero per cent of people" åksjuka, men det är inte alla som tror på detta.

Games Industry har en intervju med den mer skeptiske Bei Yang, han jobbar som creative technical design lead hos Walt Disney Imagineering. Han är med och tar fram de upplevelser och åkattraktioner som finns på Disneys påkostade nöjesparker (exempelvis Euro Disney) och vet en hel del om åksjuka och virtuella upplevelser. Han tror inte dagens teknologi löser problemet, och inte ens morgondagens:

"Let's fast forward a few years, maybe even a decade, to when we have perfect VR. Even when you have perfect VR, you can still get sick."

Om Yang har rätt kommer det alltså aldrig gå att lösa problemet med att en del blir åksjuka av Virtual Reality. Hur stort problemet faktiskt är återstår att se, men alla lär alltså inte kunna ta del av denna framtid utan en kräkpåse nära till hands.

VR-åksjuka kan inte lösas av teknologi


Loading next content