Svenska
Gamereactor
nyheter

Minecraft-spelare erkänner Swat-attacker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det här med att ringa specialstyrkan Swat bara för att jävlas har blivit ett nog stort problem för nu vara ett begrepp: swatting. Utöver att det är direkt livsfarligt när tungt beväpnade styrkor slår till, kostar det naturligtvis skattebetalarna enorma summor pengar. Nu har en anonym tonåring avslöjats ligga bakom inte mindre än tre fall i Camarillo, Kalifornien.

13-åringen har swattat både en klasskompis och en lärare samt en Minecraft-rival boende i New Jersey. Ars Technica berättar att han kände sig kränkt och rapporterade därför bland annat att ett av offren tagit tio gisslan och krävde en lösensumma på $30 000.

Över 20 personer kallades in och omringades av polisen. Genom att spåra IP har han nu alltså åkt fast och bevis säkrats på hans dator. Det här är bara ett av flera fall där bland annat en Bungie-chef råkat illa ut liksom även en chef för dåvarande Sony Online Entertainment. Tyvärr verkar problemet bara växa och risken är att det bara är en tidsfråga innan något går riktigt illa.

Minecraft-spelare erkänner Swat-attacker


Loading next content