Svenska
Gamereactor
nyheter

Gamereactor slutar skriva ut spelformat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gamereactor kommer från och med denna månad att sluta ange vilka format som spel släpps till. Anledningen till beslutet är att vi under de senaste åren sett en trist utveckling där många läsare lägger för mycket fokus på just formaten. Vi har haft alltför många diskussioner som spårat ut i rena jämförelser mellan vilken version som är bäst. Därtill är det många läsare som hör av sig till oss och oroar sig över tidsexklusiviteter och vem som äger rättigheterna till olika spel.

På Gamereactor tycker vi att man inte ska göra skillnad på format och format. Alla är lika mycket värda och ingen ska behöva må dåligt för att vi skriver "Xbox One" när de själva sitter på en Playstation 4. Den sortens jämförelsefrenesi vi upplever är en strukturell konstruktion som vi måste motarbeta aktivt, och genom att helt slopa formatangivelser i alla kommande texter hoppas vi att vi tillsammans kan bidra till ett mer jämställt formatklimat.

Därför lovar vi er nu att ingen ska behöva må dåligt längre när du surfar in på Gamereactor.se, då vi inte kommer att använda oss av värdeord som "Xbox", "Playstation", "Wii U", "mobil", "portabel", "konsol" eller "finsk" längre. Våra nyheter ska kunna läsas av alla och ingen ska känna sig exkluderad. Vi står upp för formatneutraliteten. Vi hoppas att ni är med oss. I slutändan handlar det trots allt om spelen och inte var du kan spela dem.

Gamereactor slutar skriva ut spelformat


Loading next content