Svenska
Gamereactor
nyheter
Street Fighter X Tekken

Street Fighter X Tekken bekräftat

Två fightingspel för alla smaker

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Capcom utannonserade idag på Comic-Con det som ryktats om ett tag: de samarbetar med Namco om två stycken nya fightingspel. De aningen kluriga titlarna är Street Fighter X Tekken (uttalas Street Fighter Cross Tekken), som kommer att byggas på Street Fighter IV-motorn men inkludera ett stort gäng Tekken-figurer, och Tekken X Street Fighter som kommer att bygga på Tekken 6 med Street Fighter-figurer. På så sätt kommer fansen att båda serierna att få spel som passar dem istället för att någon kompromiss mellan de extremt skilda spelstilarna skulle göras.

Snart får vi alltså se om Ryu besegrar Kazuya, om Pauls frilla är skarpare än Guiles, om Lei Wulong eller Dan är hårdast i Hong Kong eller om Chun-Li eller Xiaoyu ska få kalla sig världens starkaste kvinna.

Båda spelen är dock långt borta. Capcom önskade uttryckligen att vi ska koncentrera oss på Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds för tillfället, så troligen handlar det om ett spel som tidigast kommer nästa höst.

Den aningen krystade titeln känner vi igen från Namco X Capcom, ett strategirollspel som bara släpptes till Playstation 2 i Japan. Eftersom spelen specifikt nämner de två serierna lär vi däremot inte få några gästspel från andra serier som Soul Calibur eller Darkstalkers.

(bilderna kommer från 1up)

Street Fighter X TekkenStreet Fighter X TekkenStreet Fighter X Tekken

Relaterade texter

Street Fighter X TekkenScore

Street Fighter X Tekken

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Fightingvärldens absolut främsta representanter drabbar samman i en dödlig duell för att avgöra om tre dimensioner är bättre än två och vilken som är genrens obestridde mästare...



Loading next content