Svenska
Gamereactor
nyheter
Starcraft II: Wings of Liberty

Piratpartiet vill spela Starcraft II

Utmanar sina politiska motståndare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En kulturform som ofta förbises i politiken är datorspelen, menar Piratpartiet på sin hemsida. För att uppmärksamma detta utmanar man därför de båda blocken i svensk politik på duell i datorspelet Starcraft II: Wings of Liberty.

"Datorspelen har de senaste två decennierna vuxit både som fritidsintresse och som professionell sport. Ändå ser vi att datorspelen missgynnas gentemot andra kulturformer", konstaterar Anna Troberg, vice partiledare och riksdagskandidat för Piratpartiet.

Man menar också att momsen på datorspel är för hög:

"För entréavgifter till operaföreställningar och inköp av böcker ligger momsnivån på 6 %, men ska du köpa ett datorspel eller besöka Dreamhack ligger nivån istället på 25 %. Detta är diskriminerande mot flera generationer av datorspelsintresserade", fortsätter Anna Troberg.

Om något parti nappar på utmaningen återstår att se.

Starcraft II: Wings of Liberty

Relaterade texter

Starcraft II: Wings of LibertyScore

Starcraft II: Wings of Liberty

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Så har det äntligen blivit dags att sätta tänderna i Blizzard extremt efterlängtade uppföljare till 12 år gamla Starcraft. Chefredaktör Petter har spelat och är redo att avlägga rapport...

2
Ty vann Starcraft II ESL World Championship

Ty vann Starcraft II ESL World Championship

ESPORT-TEXTER. Skrivet av Jonas Mäki

Under helgen gick ESL World Championship för StarCraft II av stapeln i Katowice, Polen, och Jun "TY" Tae Yang kunde förnöjt gå hem med segrarchecken på $100 000 (runt 900...



Loading next content