Svenska
Gamereactor
nyheter

Butikskedjan Game går med förlust, måste rekonstrueras

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den senare tidens övergång till allt större fokus på den digitala spelmarknaden har lett till att spelkedjan Game har gått med förlust den senaste tiden. De enskilda butikerna går fortfarande med vinst, men enorma kostnader för saker som huvudkontor och centrallager har dragit ner företaget.

Ägaren Nordic Games Group letade länge efter nya köpare, men då inga hittades i tid blev de tvungna att rekonstruera företaget. Game kommer nu att syssla med digital försäljning, med fokus på "B2B"-verksamhet.

"Ägarna har under den senaste tiden haft diskussioner med potentiella köpare. Dessa förhandlingar har dock inte visat sig möjliga att avsluta inom de nödvändiga tidsramarna. För att skydda verksamheten och förhoppningsvis nå ett avslut inom de närmsta veckorna har styrelsen beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion vid Värmlands tingsrätt som också fattat beslut om rekonstruktion och utsett advokaten David Lindberg vid Hamilton Advokatbyrå Karlstad till rekonstruktör. Tanken från nuvarande ägare är således att avyttra butiksverksamheten och omvandla kvarvarande verksamhet till ett B2B-bolag som digitaliserat levererar produkter och tjänster till kedjor och e-handelsplatser."

Game har totalt 32 butiker i Sverige som nu verkar stängas ner. Vad tycker du, är det synd att Game försvinner, eller köpte du redan spel på annat håll?

Butikskedjan Game går med förlust, måste rekonstrueras

Tack Feber



Loading next content