Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo: Reach

Halo: Reach fortsatt galet populärt

Bungie levererar nya dräparsiffror

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bungie har som bekant stenkoll på minsta orsakat köttsår i sina onlinelägen. Halo: Reach är naturligtvis inget undantag, och nu har siffror från spelets första vecka offentliggjorts. Värt att tänka på är att spelet släpptes en tisdag, vilket alltså innebär att "vecka" i det här fallet innebär sex dagar.

Under kategorin "löjligt stora siffror som är svåra att riktigt greppa" kan sorteras sådant som:

Den totala speltiden online var 5901 år.

20 miljoner dagliga utmaningar avslutades. Siffran för veckoutmaningar var 709.840.

Vilket leder oss in på den totala mängden intjänade krediter, som uppgick till den nätta siffran 165 miljarder, eller i runda slängar samma summa som återfinns på Bungies bankkonto.

Det totala antalet spelsessioner översteg 300 miljoner.

Men kanske mest intressant i sammanhanget var att när Reach attraherade som flest spelare samtidigt slogs Halo 3:s toppnotering med över 65%. Med tanke på hur otroligt populärt Halo 3 varit online är det ingen liten bedrift.

En notis i sammanhanget är också att Bungie gick in och motsatte sig den officielle Xbox Live-bloggaren Major Nelsons siffror som sade att Halo: Reach "bara" var näst populärast på Live den gångna veckan, bakom Modern Warfare 2. Major Nelson förklarade sedan att Bungie hade rätt:

"Halo: Reach was the number one game on Xbox LIVE for the past seven days and had nearly four times as many unique users playing the game on Xbox LIVE vs. Halo 3 for the week of Sept. 13."

Halo: Reach

Relaterade texter

Halo: Reach RemasteredScore

Halo: Reach Remastered

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

343 har putsat upp Bungies nio år gamla actiondänga och släppt det till PC. Chefredaktör Hegevall har delat ut betyg efter en helg på Reach...

Halo: ReachScore

Halo: Reach

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så var det äntligen dags, Bungie tar farväl av Halo-serien med det största och mäktigaste spelet hittills. Gamereactor har hårdtestat och är redo att berätta om de avslutar serien med flaggan i topp...

0
GRTV spelar Halo: Reach Remastered till PC

GRTV spelar Halo: Reach Remastered till PC

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

I den nya nyversionen av Bungies mörkaste Halo-äventyr har allt blivit bättre, förutom ljudet då som både hostar och hackar och inte alls låter lika mörkt och mustigt som...



Loading next content