Svenska
Gamereactor
nyheter
Silent Hills

Rykte: Microsoft köper upp Silent Hills

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har bett er ta fram saltkaret förr, men det här gången är det läge att gå ut till garaget och dra ut tjugokilossäcken med grovt tösalt. Rooster Teeth rapporterar nämligen om en anonym källa som sagt att Microsoft försöker köpa upp ensamrätten till den nedlagda rebooten Silent Hills.

Det utannonserades som bekant av Sony på E3 förra året via det spelbara demot P.T., men något mer än så blev det aldrig till producenten Guillermo Del Toros stora sorg. Även om det antagligen skulle ha blivit en multiformatstitel, var P.T.-demot Playstation 4-exklusivt och därmed var det enda bekräftade konsol. Att Microsoft glider in och plockar upp titeln vore alltså en rejäl örfil gentemot konkurrenten, och det är väl också just där storyn börjar halta.

Samma källa påstår nämligen att Microsoft skulle ha betalat över en miljard dollar för spelet som därmed alltså skulle ha kostat Microsoft mer än utvecklingskostnaderna för Destiny och Grand Theft Auto V tillsammans. Källan säger även att Silent Hills skulle vara 80% färdigt, vilket brukar betyda att i princip bara finlir och puts återstår. Då kan man såklart fråga sig varför Konami lade ner spelet.

Storyn haltar alltså betänkligt. Om uppgifterna mot all förmodan stämmer, så lär vi få veta mer om saken på E3. För det påstår också källan, nämligen. IGN har för övrigt kontaktat Microsoft som säger att de inte vill kommentera saken.

Silent Hills

Relaterade texter



Loading next content