Svenska
Gamereactor
nyheter
Dota 2

Valve gör Dota 2

Nyversion av klassisk mod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inte varje dag man får se något nytt från Valve, men så är faktiskt fallet just nu. Igår kväll utannonserade dock Valve projektet Dota 2, baserat på den legendariska Warcraft III-modden Dota (Defense of the Ancients). Dota har under åren samlat en massiv skara fans och för en tid sedan rektryterade Valve utvecklaren Icefrog som under flera år har jobbat med att leda utvecklingen av Dota.

Dota 2 är mer eller mindre en nyversion av Dota Allstars och kommer att innehålla alla karaktärer och innehålla mer eller mindre identiskt upplägg som sin föregångare. Hela rasket kommer att nyttja Source-motorn som har uppgraderats med helt nytt ljussystem och dessutom bättre stöd för tyg-fysik.

Steamworks kommer att släppas i en ny version i samband med Dota 2 och det kommer att finnas möjligheter att bli belönad för att man deltar i communityt utanför själva spelet. Ett coachiningsläge kommer att finnas tillgänligt för riktigt duktiga spelare, där de kan assistera via video och röstkommunikation. För den som inte vill spela online kommer det även att finnas möjlighet att spela mot bottar, även om det inte är aktuellt med något kampanj-läge. Under 2011 slår Valve till med Dota 2.

Dota 2Dota 2Dota 2Dota 2

Relaterade texter

Dota 2Score

Dota 2

RECENSION. Skrivet av Fredrik Åslund

Valve bevisar att det aldrig varit så intressant att riva försvarstorn och köpa flygande åsnekurirer som nu. Fredrik riskerar livet i Steams populäraste strategispel...



Loading next content