Svenska
Gamereactor
nyheter
Mass Effect 3

Mass Effect blir actionspel?

Kommer likna Call of Duty

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Igår kunde vi berätta om Biowares nästa spel, vilket av allt att döma tycks vara förlagt till Mass Effect-universumet (vapnet som används är från Mass Effect-världen). Nu rapporterar Kotaku ett rykte om att det nya spelet mycket riktigt är ett Mass Effect-spel, men i actiongenren, utvecklat av Bioware Montreal.

Tanken är alltså att man ska få onlinekriga i framtiden med de egenskaper och puffror som finns i Mass Effect-världen, och sedan kunna levla upp enligt liknande premisser som i Call of Duty-spelen. Dessutom lär det ska finnas ett singleplayer-äventyr utan kommendör Shepard i huvudrollen.

Allt det här passar in i det pussel av ledtrådar EA och Bioware gett ifrån sig senaste året, där man bland annat sagt att man ska släppa spel utanför Mass Effect-trilogin som skiljer sig radikalt från vad alla förväntar sig. Bioware Montreal har dessutom annonserat efter programmerare med multiplayer-erfarenhet.

Dessutom flyttade Manveer Heir, lead designer hos Raven Software (Quake 4, Wolfenstein) till Bioware i somras efter det stora uppsägningarna efter Singularity-floppen. Någon som tyder på att man ville ha erfarenhet från den typ av actionspel Bioware nu alltså ryktas jobba med.

HQ

Relaterade texter

Mass Effect 3: Special EditionScore

Mass Effect 3: Special Edition

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags för Nintendo-spelarna att få avnjuta finalen av Biowares rollspelsepos. Vi har recenserat och tagit reda på vad Wii U Gamepad kan tillföra äventyret...

Mass Effect 3Score

Mass Effect 3

RECENSION. Skrivet av Daniel Steinholtz

En av de mest upphaussade uppföljarna någonsin är nu äntligen här. Infrias de enorma förväntningarna? Steinholtz har konverserat, flörtat och skjutit sig till svaret i Mass Effect 3



Loading next content