Svenska
Gamereactor
nyheter

Över 1000 utvecklare gör ID@Xbox-spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

ID@Xbox-chefen Chris Charla bekräftade under Microsofts presskonferens på Gamescom att över 1000 utvecklare just nu snickrar på spel i ID@Xbox-programmet (indie-utvecklare som själv ger ut sina spel till Xbox One). Dessutom presenterades några av dem som är på väg till Xbox One och Windows 10.

HQ

Charla utannonserade även att under kommande 12 månader ska över 150 ID@Xbox-spel släppas, vilket är fler än alla spel hittills från det att programmet presenterades under Gamescom 2013. Ett av dessa spel är Bloodstained: Ritual of the Night, och legendariske Koji Igarashi (Castlevania-serien) avslöjade att det kommer stödja crossbuy-konceptet mellan PC och Xbox One (köp spelet så kan du lira på båda format).

Cities: Skylines och Train Simulator 2015 från Dovetail Games är andra spel som först kommer att släppas till Xbox One. Tre Daedalic-titlar nämndes också (The Devil Men, State of Mind och Silence) vara på väg till konsolen, och Team 17 fick lite uppmärksamhet med Beyond Eyes, The Escapists: The Walking Dead samt Yooka-Laylee som alla var med på presskonferensen (dessutom visades den nya Worms WMD-trailern där Gamereactor som bekant hade en världsexklusiv förtitt härom dagen). Team 17-spelet Sheltered visades också upp och kommer vara nästa spel att släppas via Microsofts Game Preview Program; det ska faktiskt finnas att ladda ner redan idag.

HQ
Över 1000 utvecklare gör ID@Xbox-spelÖver 1000 utvecklare gör ID@Xbox-spel

Som om inte det var nog intog äventyrslegenden Ron Gilbert scenen för att visa den senaste trailern för Thimbleweed Park. Dinosaurieäventyret ARK: Survival Evolved demonstrerades också på scen med en ny trailer där det utannonserades att även detta ska släppas via Game Preview Program och följdaktligen släppas först till Xbox One.

Andra spel på väg enligt samma koncept är Rivals of Aether och Chucklefishs lovande Starbound. ID@Xbox-visningen avrundades med en trailer för Compulsions originella We Happy Few. Allt som allt en lyckad visning för indies.

HQ
HQ


Loading next content