Svenska
Gamereactor
nyheter
World of Warcraft

Så stort är World of Warcraft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många har undrat om storleken på världen i World of Warcraft. Det är förstås svårt att säga en exakt siffra eftersom det inte finns några mått att gå efter. Men Silver begav sig ut på vägarna för att åtminstone ta reda på hur lång tid det tar att korsa den östra kontinenten. Resan gick till fots och följde hela tiden vägarna - det går att ta sig fram betydligt snabbare om man reser med gripar eller tar genvägar.

Resan började i Scarlet Monastery i norra delen av Eastern Kingdoms, den östra kontinenten i Azeroth. Som synes på kartan är det inte längst i norr, men trots sin erfarenhet ville inte Silver utmana ödet i ödemarken längst upp i nordöst, där The Frozen Throne finns. Från Scarlet Monastery gick vägen så ner förbi Lordaerons ruiner, genom Silverpine Forest och Hillsbrad, förbi de ruiner som en gång var Durnholde, fästningen där orchhövdingen Thrall växte upp och sedermera gjorde sig fri.

Därefter passerade hon genom Arathi Highlands, förbi den halvt raserade Thandol Span-bron som förbinder de två mindre kontinenterna och in i Wetlands. Raskt vidare upp i bergen, en kort passage in i Loch Modan och så slutligen in i dvärgarnas land Dun Morogh. När hon anlände i Ironforge och sprang ner mot den nybyggda tunnelbanan var resan till två tredjedelar avslutad.

En minut senare (tåget är riktigt snabbt!) stod Silver på Stormwinds gator i dvärgdistriktet. Ingen tid att förlora. Ut genom portarna och en kort sväng genom den idylliska byn Goldshire, innan hon vände västerut mot Westfall. När hon passerat Sentinel Hill och tagit en avtagsväg österut mot Duskwood började hon se slutet på sin resa. Mitt i Duskwood leder vägen vidare söderut mot Stranglethorn Vale och slutmålet Booty Bay. En sista språngmarsch och Silver kunde passera grottan som döljer ingången till piratstaden.

Hela resan tog 65 minuter till fots, plus en minuts restid med tunnelbanan (en kort väntetid på stationen ej inräknad). Så lång tid tar det alltså att bara korsa en av de två kontinenterna utan att stanna en sekund på vägen. Ni som har oroat er för att världen ska kännas för liten kan alltså ta det lugnt.

Fotnot: Alla raser springer lika fort. Med ett personligt riddjur går det 60% snabbare. Du kan också använda tillbehör som sporrar eller en morot på en pinne för att öka farten en aning ytterligare.

World of Warcraft

Relaterade texter

World of WarcraftScore

World of Warcraft

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Nu kan vi äntligen lägga Everquest 2, Final Fantasy XI och Lineage 2 i malpåse. Inget annat onlinerollspel kommer i närheten av Blizzards mästerverk.



Loading next content