Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo: Reach

Halo: Reach - Defiant Map Pack

Såhär bra är de nya banorna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Imorgon släpps Defiant Map Pack till Halo: Reach, men redaktionen har hårdtestat de nya banorna i glada vänners lag och är redan nu redo att berätta vad ni har att vänta er. Paketet innehåller banorna Condemned, Highland och Unearthed. De två förstnämnda är mer traditionella Halo-banor, medan den sista är tillgängad Firefight.

Vi tar dem i tur och ordning:

Condemned

Halo: Reach
Condemned är en rund bana, smart maskerad så den känns betydligt mer slumpmässig än den faktiskt är. På bilden ser vi mittensektionen av Condemned, ett område med låg gravitation där där även raketkastaren ligger och väntar. Det finns gott om utrymme för både dolda attacker och liknande tack vare en hel del skrymslen och vrår.
Halo: ReachHalo: Reach
Condemned utspelas inomhus, men här finns bland annat en stor hangar som ger lite mer utrymme för den som helst av allt vill trycka med sitt prickskyttergevär. Dessutom ger enstaka fönster lite mer känsla av rymd. Första matchen stod vi alla och kikade ut med visiriet tryckt mot rutorna för att titta på rysligt snygga rymdscenarion där UNSC-flottan skjuts till strössel av de övermäktiga Covenanterna.
Halo: ReachHalo: Reach
Sammantaget känns Condemned ändå som den svagaste banan av de tre som finns att tillgå. Absolut inte dålig, och en fröjd att spela bland annat 1 Flag och Headhunter på, men heller inte revolutionerande.

Highland

Halo: ReachHalo: Reach
Highland innehåller allt det som gör Halo till just Halo, och det i massor. Det finns drivor av fordon, gott om blytunga vapen och området att spela på är helt enormt. En olycksbådande stämning sätts av av de enorma Coventant-skepp som täcker den blodröda himlen och gör striderna sådär lite extra episka.
Halo: ReachHalo: Reach
Runt om i kanterna av Highland finns både lagerlokaler, snipertorn och grotttsystem. De är absoluta livlinor för den som vill ta sig framåt i exempelvis Capture the Flag om en alltför skicklig prickskytt håller i just prickskyttegeväret. Här möter man även campande fegisar som föredrar kortdistandsvapen.
Halo: Reach
Det är ljuvligt att köra både Ghost och Warthog på Highland tack vare öppna ytor. Men stora mängder vatten att gömma sig i, snårig design och ett kraschat skepp i mitten på banan gör att man absolut kan ta sig runt bra till fots med. Highland är absolut Defiant Map Packs höjdpunkt.

Unearthed

Halo: Reach
Unearthed är en bana helt dedikerad till Firefight som, liksom i Halo 3: ODST, fortfarande är väldigt populärt. Certain Affinity (Texas-studio till stor del bildad av folket som gjorde Halo 2) har jobbat hårt på att återknyta Defiant Map Pack mer till just Halo: Reach för att visa mer av planeten, något man lyckats väldigt bra med. Unearthed har grymma skyboxar och det är ljuvligt att titta ut över horisonten.
Halo: ReachHalo: Reach
Att ha med fordon i Firefight borde vara en no-brainer, men faktum är att det är väldigt få banor både i ODST och Reach där man kunnat snurra omkring ordentligt. Unearthed utgör ett välkommet undantag med en raket-Warthog och gott om plats att snurra runt på medan man understödjer upp till två andra spelare som istället kan försöka hålla Covenanterna borta från den centrala byggnaden.
Halo: ReachHalo: Reach
Unearthed är en stor bana med väldigt mycket gömställen och komplexa strukturer. Två paket med extraliv ligger lömskt placerade på två pelare ute på gården framför den centrala byggnaden, vilket dock också brukar vara den värsta krigsskådeplatsen av alla. Unearthed är förmodligen den bästa Firefight-banan i Halo: Reach hittills jämte Outpost och Overlook.

Relaterade texter

Halo: Reach RemasteredScore

Halo: Reach Remastered

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

343 har putsat upp Bungies nio år gamla actiondänga och släppt det till PC. Chefredaktör Hegevall har delat ut betyg efter en helg på Reach...

Halo: ReachScore

Halo: Reach

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så var det äntligen dags, Bungie tar farväl av Halo-serien med det största och mäktigaste spelet hittills. Gamereactor har hårdtestat och är redo att berätta om de avslutar serien med flaggan i topp...

0
GRTV spelar Halo: Reach Remastered till PC

GRTV spelar Halo: Reach Remastered till PC

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

I den nya nyversionen av Bungies mörkaste Halo-äventyr har allt blivit bättre, förutom ljudet då som både hostar och hackar och inte alls låter lika mörkt och mustigt som...



Loading next content