Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 3

Dice är väl rustade för framtiden

Frostbite 2 är redo för framtiden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Alla som inte bott under ett stenrös den senaste tiden vet att Battlefield 3 är skitsnyggt. Faktiskt så snyggt att Dice producent Patrick Bach inte skräder orden i en intervju med brittiska CVG:

"[Battlefield 3 blir] om inte det snyggaste konsolspelet i år, så åtminstone en av de starkaste utmanarna."

Men riktigt intressant blir det först när Bach förklarar att den egenutvecklade spelmotorn Frostbite 2 inte bara pressar nuvarande konsoler till max, den är också byggd för att när som helst ta steget in i nästa konsolgeneration.

"Jag känner inte till de stora företagens planer men [...] all teknologin vi bygger upp, hela Frostbite 2-systemet - animationerna, ljudet, allt - försöker sikta några år framåt, snarare än att titta på vad som finns idag [...] Om en ny konsol släpps i morgon kan motorn skalas upp till den plattformen eftersom vi inte bara har sneglat på dagens PC-teknologi utan också spekulerat i vad morgondagen har att erbjuda."

Bach säger sig alltså inte veta vad Sony och Microsoft har i kikaren, men att Dice står väl förberedda inför en kommande generation. Vad tror läsarna, vet Dice mer än de vill säga? Och kommer konsolversionen av Battlefield 3 kunna utmana tidernas snyggaste konsolspel?

Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3

Relaterade texter

Battlefield 3 (konsol)Score

Battlefield 3 (konsol)

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter att ha charmats av Dice krigsföring i PC-versionen av Battlefield 3 har nu turen kommit till konsolerna. Jonas Mäki har testat om det fortfarande lika roligt...

Battlefield 3Score

Battlefield 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter sex långa år är det äntligen dags för Battlefield 3. Vi har klarat kampanjen, spelat co-op och bedrivit krig online för att ta reda på om Call of Dutys dagar är räknade...



Loading next content