Svenska
Gamereactor
nyheter
Crysis 2

Crytek: Vi vill ha 8 gig RAM

Tyska grafikkungarna om nya konsoler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är mycket snack om nya konsoler just nu, dels sipprade mängder av uppgifter ut om Nintendos planer i fredags, dels har Microsoft annonserat efter hårdvarufolk specifikt för konsolbyggande och dels finns det fler rykten som talar om ny hårdvara (ni har väl läst vår feta sammanfattande artikel?).

Nu ger sig Crytek in i leken, rapporterar Gamerzines, och kommer med egna önskemål om vad som bör finnas i de nya konsolerna. Och deras önskemål är tydligt, mer minne.

Det är den största enskilda begränsningen enligt Crytek som påpekar att Xbox 360 bara har 512 megabyte DDR3 RAM, medan Playstation 3 visserligen har lika mycket men bara har 256 megabyte dedikerat videominne medan resten är avsett för systemresurser.

Så hur mycket anser Crytek behövs då? Jo, det är inga små krav man har, utan minst 8 gigabyte vill man ha i nästa generations konsoler. Något som dock inte är fullt så orimligt som det låter. Playstation 2 gick exempelvis från totalt 36 megabyte minne till 512 på Playstation 3, vilket alltså är en bra bit över tio gånger så mycket.

Crysis 2

Relaterade texter

Crysis 2Score

Crysis 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Cryteks stekheta uppföljare är en stilstudie i smart designad frihet med underbar grafik. Petter Hegevall har satt betyg...

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

Crysis 2 Remaster kan vara på gång

NYHET. Skrivet av Måns Lindman

För hur skall man annars tolka det som skrevs på Crysis officiella Twitterkonto nyligen? Det finns förstås massor av olika sätt att tolka budskapet på men för oss som är...



Loading next content