Svenska
Gamereactor
nyheter
Test Drive Unlimited 2

Eden Games strejkar mot Atari

Stora uppsägningar hos utvecklaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Franska utvecklaren Eden Games som senaste har utvecklat de två Test Drive Unlimited-spelen åt Atari, har gått ut i strejk. Anledningen är att 51 av 80 personer från företaget kommer få lämna sina jobb och Eden skyller allt detta på moderbolaget Atari, som äger Eden Games. Ett missnöje har funnits hos Eden under flera år och de säger att de är trötta på avsaknad av kommunikation och det faktum att Atari kontinuerligt har bytt ut personer på chefspositioner. Enligt Eden har Atari-cheferna dessutom varit giriga under tider med dålig ekonomi hos utgivaren.

Olika omstruktureringar har kommit och gått i ett årtionde nu hävdar Eden och trots detta har det hänt väldigt lite som har förbättrat läget. Eden vill dels ha ett möte med Atari-bossen Jim Wilson, som aldrig har träffat de anställda på Eden och de vill ha bättre avgångsvederlag när för de individer som har drabbats av uppsägningarna. Det efterlyses även en hållbar och trovärdig framtidsplan för att få den anrika utgivaren på stabil mark igen. Detta rapporterar siten Gamesindustri.biz.

Atari har tidigare uttalat sig om att de kommer fortsätta att leverera DLC till Test Drive Unlimited en tid framöver. 2003 bytte utgivaren Infogrames (tidigare GT Interactive) namn till Atari.

Test Drive Unlimited 2

Relaterade texter

Test Drive Unlimited 2Score

Test Drive Unlimited 2

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Eden Games och Atari blandar racing i en öppen spelvärld med The Sims. Chrille har spelat Test Drive Unlimited 2!

Vinn Test Drive Unlimited 2

Vinn Test Drive Unlimited 2

NYHET. Skrivet av Redaktionen

Ta chansen, tävla med Gamereactor och Atari - vinn ett exemplar av Ataris hett efterlängtade uppföljare till onlineracingspelet Test Drive Unlimited...



Loading next content