Svenska
Gamereactor
nyheter
Champions Online

Atari vill sälja Cryptic Studios

Rollspelsutvecklaren illa ute

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Utgivaren Atari ligger ju lite halvilla till ekonomiskt och de är inne på att lägga om kursen ganska markant. Istället för att pumpa ur sig dyra stortitlar siktar de på att istället fokusera på projekt med kortare utvecklingsperioder och högre intäkter per investerad krona. Spel inom sociala medier och på mobila plattformar kommer bli det nya fokuset för Atari i framtiden.

I linje med detta har de ju tidigare sagt upp ett flertal anställda hos utvecklaren Eden Studios, ansvariga för Test Drive Unlimited-spelen. Nu är det Cryptic Studios som får stryka på foten istället. Trots att Cryptic köptes upp för bara två och ett halvt år sedan, är de redan nu ute till försäljning. En av anledningarna till detta är det faktum att Cryptic de senaste två boksluten uppvisat ett minus-resultat på en bit över totalt 150 miljoner svenska kronor.

Atari vill nu sälja den krisande mmo-utvecklaren, som så sent som i Januari fick göra om sitt senaste spel Champions Online till ett gratis-spel utan månadsavgift. Även om intäkterna nu har ökat markant för Cryptic, är det inte tillräckligt för Atari som vill göra sig av med utvecklaren. Om Cryptic säljs kommer Atari ta över driften och supporten till Champions Online och även Star Trek Online. För ögonblicket har inget nämns om några intresserade köpare.

HQ
Champions Online

Relaterade texter

Champions OnlineScore

Champions Online

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Champions Online är ett onlinerollspel där sjysst stil är lika viktigt som att farma xp. Mikael har dragit på sig trikåerna



Loading next content