Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 12

FIFA 12 är nu officiellt presenterat

Realistiska skador bland nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att EA Sports har ett nytt FIFA på gång till hösten hör väl inte till samtidens allra största mysterier. Men som bekant är vi alltid många som så här års är nyfikna på vad hösten har att bjuda på.

Den kommande upplagan av den makalöst populära serien - föregångaren har sålt i smått fantastiska 11 miljoner, ser faktiskt på förhand ut att vara ett av de största stegen framåt som serien tagit på länge. Åtminstone om man ska tro förhandssnacket.

Det inslag som får EA Sports att dunka sig allra hårdast för bröstet stavas Player Impact Engine och är en helt nyutvecklad fysikmotor som ska ta realismen till nya höjder genom realtidsmodellering, snarare än att allt beräknas bildruta för bildruta.

Alla spelarnas kroppsdelar, rörelser och krafter tas med i beräkningarna för att bestämma utgången av sammanstötningar. Detta medför bland annat att skador uppstår som en direkt följd av vilken kroppsdel som smällt ihop med vad, samt hur hårt. Något som borde kunna sätta ytterligare färg på karriärlägena.

Ett annat nytt inslag som ser spännande ut är Pro Player Intelligence, som är en direkt vidareutveckling av förra årets Personality Plus. Tanken är att datorstyrda spelare ska bli bättre på att fatta beslut utifrån sina egna styrkor och svagheter, samt - och detta är långt mer kittlande - utifrån sina lagkamraters färdigheter. Spelar du en svajande humlestör till toppforward i Virtual Pro så kan du alltså räkna med att lagkamraterna spelar mer på inlägg än om du valt en liten Messi-typ.

Självfallet återstår att se om allt faller lika väl ut som skaparna hävdar, men ambitionerna är det sannerligen inget fel på. Bland övriga nyheter märks ett helt omdesignat gränssnitt, större möjligheter till temposkiften och täckning av boll i dribblingsspelet samt - något luddigt beskrivet - mer realistiskt och utmanande försvarsspel.

Hur sugen är du på FIFA 12?

FIFA 12FIFA 12FIFA 12FIFA 12
FIFA 12FIFA 12FIFA 12FIFA 12

Relaterade texter

6
FIFA 12: UEFA Euro 2012Score

FIFA 12: UEFA Euro 2012

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Knappt har allsvenskan rullat igång förrän UEFA Euro 2012 anländer och drar blickarna åt sig. Chrille har satt betyg

FIFA 12Score

FIFA 12

RECENSION. Skrivet av Christofer Olsson

Chrille har brottats och svettats för att få sina backar att uppföra sig just så som han vill i ett av de bästa fotbollsspelen någonsin

7
Vinn FIFA 12 + biljetter

Vinn FIFA 12 + biljetter

NYHET. Skrivet av Redaktionen

Du kan inte bara vinna ett exemplar av FIFA 12 genom att svara på våra frågor - du kan även vinna 2 biljetter till Premier League-matchen Arsenal vs Stoke. Tävla nu... direkt



Loading next content