Svenska
Gamereactor
nyheter
Guild Wars 2

En ras av kortvuxna genier

Arenanet berättar om nya Asura-rasen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Asura-rasen i Guild Wars 2 kan till stor del sammanfattas som en ras av galna vetenskapsmän. Med magi och teknik vill de vinna herravälde över sin omgivning. De älskar att uppfinna, upptäcka och lära om världen omkring dem.

Varje Asura söker efter en banbrytande uppfinning eller en viktig upptäckt inom sitt område. För en Asura är det viktigaste att bli ihågkommen för sina innovationer, och för att ingen annan ska kunna ta åt sig äran för uppfinningarna, har många Asuras etablerade laboratorier gömda i skrymslen och vrår i hela Tyria. Deras magiska uppfinningar har varit en naturlig del av deras liv, precis som elektricitet är en självklarhet för oss människor. De är stolta, på gränsen till arroganta, de är de smartaste ungarna på skolgården - och de vet det! Därför tenderar de att vara något nedlåtande mot de andra raserna - en Asura inte tycker det ens att det är de själva som är korta, utan att det är ni som är löjligt höga.

För Asura finns inga gudar eller förhöjda enheter som de dyrkar. I dess stället har de en form av religion som de kallar Den Eviga Alkemin (The Eternal Alchemy). De ser universum som en stor maskin eller en ekvation. Alla saker, växter och djur är som kugghjul, och har var sin roll i maskineriet. Om man tar ut en växel, är det inte säkert att det fungerar som det ska, om det fungerar alls. De har respekt för allt liv, eftersom allt har en roll i helheten.

De andra raserna i spelet har alla tvingats från sitt hemland, har fastnat i något hörn av världen eller hamnat i någon slags kritisk situation. Asurianerna har dock varit en framgångssaga. Efter att de drevs ut från sin underjordiska civilisation i Eye of the North, har de anpassat sig mycket väl till livet på ytan. De är mycket ambitiösa och optimistiska för framsteg och framtiden. De är fortfarande relativt nya i Tyria, men de kan utnyttja det världen har att erbjuda. Även om det finns Asura som ser tillbaka och letar efter försvunnen kunskap om sina förfäder, har de ändå framtidstillförsikt.

Som ett monument över Asuras stora ambitioner och förmågor i magi och vetenskap, finns deras hemstad Rata Sum. Rata Sum är en stad byggd på en gigantisk svävande kub som står på högkant. I denna kub finns det grävda gångar, gigantiska grottor, och (naturligtvis) laboratorier, där Asuras dagliga liv äger rum. Trots att det var 250 år sedan Rata Sum etablerades pågår det ännu expansioner djupt inne i kuben. Staden myllrar av liv - magiska Golems, skyhöga pelare och andra magiska krusiduller är normen i denna sällsamma stad.

HQ

Relaterade texter

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Redaktionens fanatiska onlinerollspelare Oskar Nyström har testat grundligt och vet nu precis vad Tyria har att bjuda på

0
Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

Rapport: Guild Wars 3 har fått grönt ljus

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Guild Wars 2 släpptes redan 2012, och även om detta onlinerollspel fått mycket innehåll sedan dess, har fansen undrat när eller till och med om Guild Wars 3 någonsin...



Loading next content