Svenska
Gamereactor
nyheter
Kinect Adventures

Kinect hjälper överviktiga barn

Ingen viktökning för de som spelar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Till helgen fyller Kinect 1 år, vilket Microsoft tänkt fira med buller och bång. I ett pressmeddelande kring detta passar man på att berätta om hur Xbox 360-kameran i fråga har hjälpt överviktiga barn.

I Sverige pågår sedan i juni 2011 nämligen "Projekt Kinect" på Rikscentrum Barnobesitas på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Några säkra resultat är för tidigt att säga något om, men det ser givande ut hittills:

"För de fåtal patienter som hittills genomgått hela studieperioden kan man se att vikten är oförändrad. Vi menar att detta utgör en avsevärd förbättring från föregående år då vikten alltid har ökat med flera kilo. Konditionen hos barnen är tydligt förbättrad till skillnad mot vanliga mönstret då vi sett en försämring under sommaren. Även en förbättring i självkänslan har noterats", säger Sofia Trygg Lycke, Leg Barnsjuksköterska på Karolinska Universitetssjukhuset."

Kinect Adventures
Fettbrännande forsränning.

Relaterade texter

Kinect AdventuresScore

Kinect Adventures

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Spelet som följer med Kinect är en minispelssamling där du åker forsränning, duckar för bommar och stoppar stortån i en glasbur för att hindra vattenläckor. Det är både lättsamt och lättglömt



Loading next content