Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 3

EA stämda av Playstation 3-ägare

Blev blåsta på Battlefield 1943

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som bekant lovade EA dyrt och heligt i somras under E3 att Playstation 3-ägare som köpte Battlefield 3 skulle få Battlefield 1943 på köpet. Något som gladde många. När spelet väl släpptes var dock bonusen bortplockad, och EA menade att Playstation 3-ägarna istället kompenserats med en veckas exklusivitet på all DLC till just Battlefield 3.

Många Playstation 3-ägare höll dock inte med och ansåg att detta inte var information de fått innan de köpte spelet, samt att ett Twitter-meddelande knappast kan anses vara god kommunikation oavsett. Men som så ofta annars är det bara att bita i det sura äpplet när storföretagen härjar. Eller hade åtminstone varit det.

Amerikanska advokatfirman Edelson McGuire tycker nämligen heller inte att fallet skötts på ett schysst sätt och har nu å arga Playstation 3-ägares vägnar stämt EA för lurendrejeri. Detta eftersom massvis av konsumenter kan ha tänkas valt att köpa Battlefield 3 antingen till just Playstation 3 framför andra format eller rent av framför andra spel.

Edelson McGuire skriver i sin stämningsansökan att EA: "...misled and profited from thousands of their customers by making a promise that they could not, and never intended, to keep."

Vad man är ute efter är inte några rekordstora skadestånd, utan att faktiskt få det spel man blivit lovad. Så om det här går bra så kan alla Playstation 3-ägare se fram emot att få sitt Battlefield 1943 som de faktiskt blivit lovade.

Battlefield 3

Relaterade texter

Battlefield 3 (konsol)Score

Battlefield 3 (konsol)

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter att ha charmats av Dice krigsföring i PC-versionen av Battlefield 3 har nu turen kommit till konsolerna. Jonas Mäki har testat om det fortfarande lika roligt...

Battlefield 3Score

Battlefield 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter sex långa år är det äntligen dags för Battlefield 3. Vi har klarat kampanjen, spelat co-op och bedrivit krig online för att ta reda på om Call of Dutys dagar är räknade...



Loading next content