Svenska
Gamereactor
nyheter
Ghost Recon: Future Soldier

Ubisoft skippar PC-versioner

Ghost Recon och I am Alive på konsol

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I dessa tider ser vi färre och färre PC-versioner av spel på marknaden och nu verkar två stora spel till bli utan PC-utgåvor. Ubisoft har gått ut och berättat att deras evighetsprojekt som fick skrotas helt och sedan byggas upp från grunden, I am Alive inte kommer släppas till PC. Samma sak kommer även hända med det kommande Ghost Recon: Future Soldier.

Ubisoft säger att anledningen till detta är att spelen kommer piratkopieras såpass mycket att det inte är värt det. Gällande I am Alive säger Stanislas Mettra som är Creative Director på spelet att även om de bara satte tolv personer under tre månader på att konvertera I am Alive till PC, skulle det inte vara värt det. Kostnaden skulle helt enkelt inte rättfärdiga behovet att sälja minst 50000 exemplar. Medan de inte har stängt dörren helt och hållet, försöker de se nyttan med att utveckla en PC-version.

Vad gäller Ghost Recon: Future Soldier resonerar Ubisoft som så att eftersom de kommer släppa Ghost Recon Online gratis, utan DRM, kommer konsumenterna antagligen inte att vara intresserade av att betala fullpris för Ghost Recon: Future Soldier. Sebastien Arnoult är producent för Ghost Recon Online och han tippar att ungefär 95% av konsumenterna skulle piratkopiera Ghost Recon: Future Soldier på PC om det hade släppts där.

Ghost Recon: Future Soldier

Relaterade texter

Ghost Recon: Future SoldierScore

Ghost Recon: Future Soldier

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Ubisoft drämmer till med pompa och ståt när de levererar vad de själva kallar för "den tänkande individens skjutspel". Strategiska val möter råa actionmoment och vi har förstås testat grundligt



Loading next content