Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Black Ops 3

Playstation 4 slog Xbox One i USA förra månaden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den amerikanska spelmarknaden minskade 4% förra månaden jämfört med januari 2015. Det beror bland annat på lägre försäljning av gamla konsoler, men även de nya. Dessutom kom få spel där endast Lego Marvel Avengers drog publik, och det fick ändå rejält med stryk av fjolårets januarihöjdare Dying Light som sålde 239% bättre.

Ett undantag är Grand Theft Auto V som fortsätter tuffa på. Trots att spelförsäljningen sjönk med 19% är detta tredje januari i rad där spelet är bland de fem mest sålda. Till råga på allt är det tvåa, slaget av enbart Call of Duty: Black Ops 3.

Sony vann återigen i hårdvaruförsäljning över Xbox One, och under hela 2015 lyckades Microsoft bara vinna två månader (april och oktober). Återstår att se om de kan lyckas med det i år när Quantum Break möter Uncharted 4 i just April.

Det är värt att notera att källan är NPD och att enbart fysisk försäljning mäts. Med tanke på att väldigt många spel säljs digitalt, i synnerhet så kallade hardcore-spel, så är de inte nödvändigtvis helt rättvisande. Formaten är listade i den ordning de sålde, bäst först till sista formatet som var sämst.

Bäst sålda spel i januari:
1. Call of Duty: Black Ops 3 (Xbox One, PS4, 360, PS3, PC)
2. Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
3. NBA 2K16 (PS4, Xbox One, 360, PS3)
4. Star Wars Battlefront (Xbox One, PS4, PC)
5. Fallout 4 (PS4, Xbox One, PC)
6. Minecraft (360, Xbox One, PS4, PS3)
7. Rainbow Six: Siege (Xbox One, PS4, PC)
8. Madden NFL 16 (PS4, Xbox One, 360, PS3)
9. Lego Marvel Avengers (PS4, Xbox One, 360, Wii U, PS3, 3DS, Vita)
10. FIFA 16 (PS4, Xbox One, 360, PS3)

Call of Duty: Black Ops 3

Tack Venturebeat.

Relaterade texter

Call of Duty: Black Ops 3Score

Call of Duty: Black Ops 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Kommer Activision lyckas ingjuta nytt blod i Call of Duty-serien igen? Ja, vi tror faktiskt det efter att ha avnjutit det nästan oförskämt genomarbetade Call of Duty: Black Ops 3...



Loading next content