Svenska
Gamereactor
nyheter
Dota 2

Esport: Vinnaren av The Shanghai Major är krönt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigt i morse spelades finalen av jätteturneringen Shanghai Major. Sexton av världens bästa Dota 2-lag hade varit i Shanghai i tio dagar för att göra upp om en prispott på cirka 25 miljoner kronor.

Det var till slut Team Secret och Team Liquid som idag stod kvar som enda kvarvarande lag. Team Secret, med svenska Johan "pieliedie" Åström hade tidigare besegrat Team Liquid och var favoriter inför drabbningen. Team Liquid hade i sin tur slagit ut en av de största favoriterna, Evil Geniuses, och kunde inte räknas bort i finalen.

Team Secret tog den första matchen i bäst av fem. Team Liquid kom aldrig riktigt ikapp pieliedies lag, då de var numret för starka tidigt i matchen. I den andra matchen var det Team Liquid som tidigt tog kontroll i matchen, men med ett stark mid-late game av Team Secret var de på väg in i matchen. Det räckte dock inte denna gång, utan Team Liquid stod som segrare och kunde utjämna kampen till 1-1.

I den tredje matchen ställde båda lagen upp med en aggressiv uppställning av heroes och vi fick se en hel del tidiga fighter i matchen. Det var Team Secrets spelare som tog de flesta av dessa konfrontationer och de lyckades trycka bakåt Team Liquid under hela matchen för att ta ett övertag i serien.

Den fjärde kartan var alltså ett måste för Team Liquid för att tvinga fram en avgörande match. Det var två försiktiga lag som i början av matchen höll sig avvaktande mot varandra. När väl lagen började att ta fighterna, var det Team Secret som återigen var starkast och matchen var över på 25 minuter.

Med 3-1 tog Team Secret en övertygande vinst av The Shanghai Major 2016. Svenska Alliance fick lämna turneringen efter att ha blivit utslagna av Complexity i runda 3 av lower bracket.

Dota 2

Relaterade texter

Dota 2Score

Dota 2

RECENSION. Skrivet av Fredrik Åslund

Valve bevisar att det aldrig varit så intressant att riva försvarstorn och köpa flygande åsnekurirer som nu. Fredrik riskerar livet i Steams populäraste strategispel...



Loading next content