Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 6

En ny Wesker i Resident Evil 6?

Nya detaljer kring spelets karaktärer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare idag skrev vi om en massa nya detaljer kring Resident Evil 6, men nyheterna slutar inte där. Under ett event för att fira serien berättade Capcom lite om spelets tredje huvudkaraktär, en mystisk man vi ännu inte vet namnet på. Vi vet nu att han är kopplad till en annan viktig karaktär i serien, men Capcom vägrar säga vem det är.

Denna information, tillsammans med det faktum att den tredje huvudkaraktären har ett speciellt blod och är väldigt kapabel i strid har fått många att tro att det är superskurken Albert Weskers bror det handlar om, Alex Wesker. Alex arbetade som forskare på Umbrella innan han förråde företaget och begav sig ut i världen för att hitta hemligheten till odödlighet.

En annan teori är att denna nya karaktär istället är besläktad med Steve Burnside från Resident Evil: Code Veronica. De två herrarna har samma hårfärg, och eftersom Steves kropp husar det enda exemplaret av T-Veronica-viruset kanske en broders blod är nyckeln till ett botemedel?

Resident Evil 6Resident Evil 6
Bror till Albert Wesker eller Steve Burnside? Vad säger ni läsare?

Det har även dykt nya uppgifter kring tjejen som gör den tredje huvudkaraktären sällskap under spelets gång. Många trodde från början att det var Ashley Graham, presidentens dotter från Resident Evil 4, men nya rykten säger att det istället handlar om Sherry Birkin. Sherry är dotter till Resident Evil 2-skurken William Birkin, och i det spelet blev hon infekterad av G-viruset men räddades av det enda kända botemedlet.

Capcom har även sagt att den helt nya fiendetypen som går att skåda i trailern kallas J'avo, och kommer att ha en större betydelse än spelets zombies. Om J'avo kommer att vara baserad på G-viruset, T-Veronica-viruset eller Las Plagas återstår att se. Kanske handlar det om ett hopkok mellan alla tre? Som tur var behöver vi inte vänta allt för länge på svaren, då Resident Evil 6 släpps till Playstation 3 och Xbox 360 den 20 november. En PC-version är även planerad.

Resident Evil 6
Den nya styggelsen J'avo.

Relaterade texter

Resident Evil 6Score

Resident Evil 6

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Oskar har skjutit fler zombies än vad hans samlade Facebook-vänner har fingrar och tår i Capcoms senaste skräckäventyr...

Nya försäljningssiffror från Capcom

Nya försäljningssiffror från Capcom

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Så har även Capcom lämnat sin kvartalsrapport, och med det en trave nya försäljningssiffror. Bäst har det gått för Resident Evil 6 som nu sålt 4,9 miljoner ex, vilket...



Loading next content