Svenska
Gamereactor
nyheter

Succé för omröstning som rör amerikansk esport

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Esport växer och blir alltmer populärt. I vissa kretsar åtminstone och det finns fortfarande många som inte tar fenomenet seriöst och det leder ibland till problem. Inte minst när de som tävlar ska resa till USA.

Förra året blev en av världen bästa Super Smash Bros Melee-spelare, William "Leffen" Hjelte, utkastad ur landet sedan det visade sig att han var där på ett turistvisum. Eftersom Leffen var sponsrad av ett amerikanskt företag hade han behövt arbetstillstånd. Han ansökte om ett P1 Visa som professionella idrottare använder vid inresa till landet, men det gick inte vägen eftersom Super Smash Bros Melee inte betraktas som legitim sport.

Samtidigt har dock de som tävlar i exempelvis League of Legends, kunnat ansöka om och få P1 Vis, och nu har sajten US We the People engagerats i saken. Det är en sida där 100 000 signaturer leder till att vita huset tar saken i beaktande.

För tillfället har runt 120 000 personer skrivit på och förhoppningsvis ska det kunna leda till att esportare snart kan besöka USA för på samma premisser som andra utövare av sport.

Succé för omröstning som rör amerikansk esport
Succé för omröstning som rör amerikansk esport


Loading next content