Svenska
Gamereactor
nyheter
Death Stranding

Kojima berättar mer om Death Stranding

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hideo Kojima lämnade alla med vidöppen trut häromnatten när han utannonserade Death Stranding under Sonys E3-presskonferens. Under Youtube-streamen som hölls direkt efteråt fick Geoff Keighley ett snack med Kojima, som avslöjade ett par saker om spelet.

Titeln har inte en spelmotor än men det är några stycken som han håller ögat på. Tyvärr är inte Guillermo Del Toro delaktig i projektet i dagsläget. Gällande spelet i sig får vi reda på att det kommer ha action-element men att spelets skådeplats och protagonistens namn fortfarande är hemligt. Som tidigare Kojima-spel lär spelare efter några timmars spelande inse att titeln inte är som något annat de spelat förut, menar Kojima själv.

En av de mer intressanta detaljerna som kom ur intervjun var meningen bakom spelets titel. Det är en referens till begreppet "mass stranding", vilket används för att beskriva när massor av valar och delfiner strandas vid kusten. När djuren fortfarande lever kallas det "live stranding", medan det kallas "dead stranding" när de avlidit. Titeln insinuerar att "något kom från en annan värld" och strandas i vår. Spännande, tycker vi.

Vad tycker du?

HQ
Death Stranding

Relaterade texter

Death StrandingScore

Death Stranding

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Hideo Kojima är tillbaka med sitt första egna spel efter uppbrottet med Konami, ett äventyr som varit väldigt mystiskt sedan det utannonserades, Kim har satt betyg...

3
Death Stranding blir film

Death Stranding blir film

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Vi har länge skämtat om hur Kojima verkar vara mer intresserad av att göra film snarare än spel, med tanke på längden och mängden av mellansekvenser som förekommer i hans...



Loading next content