Svenska
Gamereactor
nyheter

Tjejer spelar lika bra som killar i onlinespel, enligt ny studie

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Stereotypen som säger att män är bättre på TV-spel än kvinnor är en väldigt levande sådan än idag, för många. Men en ny studie ledd av en forskare hos University of California visar att könsprestation i onlinespel inte egentligen skiljer sig alls.

Cuihua "Cindy" Shen, en "assistant professor of communication", granskade både män och kvinnor när de spelade MMORPG:n och hur snabbt de avancerade från en level till nästa. Och hon fann att när hon räknade med skillnader i speltid, medlemskap i guilds och spelarnas val så avancerade kvinnor minst lika snabbt som deras manliga motparter.

"Once you take into account all these confounding factors, the gender differences disappear. There is no gender difference," säger Shen.

Shen och hennes kolleger har analyserat data från mer än 9000 Everquest II-spelare och 2000 spelare från det kinesiska spelet Chevalier's Romance III. Detta markerar tydligen den första gången som en studie av den här typen har granskat två olika spel från två olika nationella kulturer.

Tjejer spelar lika bra som killar i onlinespel, enligt ny studie


Loading next content